Política

Eleccions 21-D

300 juristes defensen la investidura telemàtica

La Coordinadora d’Advocats Catalans ha fet públic un manifest, amb l’adhesió de més de 300 advocats i juristes, en què aposta pel dret legítim de participació “política” dels diputats presos i a l’exili i també defensa la viabilitat de la investidura telemàtica del president Carles Puigdemont.

Per sustentar les seves tesis, aquest col·lectiu es basa en la Declaració dels Drets Humans del 1948 i recorda que tota persona escollida en unes eleccions lliures ha de poder exercir les seves funcions públiques. “Qualsevol limitació d’aquest dret limita la democràcia”, apunten els juristes.

També recorden que la Constitució espanyola propugna aquest reconeixement de participació política, igual que l’Estatut. Finalment, ressalten que el reglament de la cambra catalana en cap cas demana la presència física d’un candidat perquè pugui ser investit president de la Generalitat. “No s’exigeix una presència física perquè podria ser un impediment en l’exercici d’aquest dret fonamental en la participació política”, hi afegeixen.

Finalment, subratllen que la llei de presidència del govern indica que es poden “utilitzar per les seves funcions xarxes de comunicació o qualsevol altre mitjà telemàtic”. Un escenari, per tant, que afavoriria que Puigdemont pogués governar des de Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia