Política

Violència policial durant l'1-O

El TC suspèn cautelarment la comissió creada pel govern per investigar la violència policial de l’1-O

El ple admet a tràmit un recurs del govern espanyol que demana la impugnació de l’acord del 2 d’octubre

Com que el 155 encara està vigent, el tribunal deixa en suspens el termini per formular al·legacions per part de la Generalitat

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs presentat pel govern espanyol que demana la impugnació de la comissió creada pel govern de la Generalitat de Catalunya el 2 d’octubre per investigar la violència policial del referèndum. Aquesta admissió a tràmit comporta la suspensió cautelar a l’espera que el tribunal prengui una decisió definitiva quan acabi el procés, que no es pot allargar més de cinc mesos.

El TC acorda donar trasllat de la demanda i documents presentats a la Generalitat, que tindrà 20 dies per aportar tota la informació que cregui convenient. Com que el 155 encara està vigent i per evitar un “conflicte en la defensa dels interessos de l’Estat i la comunitat autònoma”, el tribunal deixa en suspens el termini per formular al·legacions per part de la Generalitat.

El passat 2 d’octubre -l’endemà el referèndum- el govern va aprovar la creació d’una comissió especial d’investigació “sobre la violació de drets fonamentals a Catalunya” per tal d’investigar la violència que va tenir lloc durant l’1-O. El president destituït, Carles Puigdemont, va explicar que l’objectiu era recollir tota la informació, des de denúncies de ciutadans fins a material informatiu “que acredita les violacions de drets”. A més, l’organisme també havia de servir per “acompanyar i reconèixer les víctimes de la brutalitat policial”.

El govern espanyol va portar aquest acord de creació de la comissió davant el TC que, aquest dimarts, ha admès a tràmit el recurs. Aquesta admissió, en virtut de l’article 161.2 de la Constitució, suposa la suspensió cautelar de l’acord a l’espera que el tribunal resolgui en una sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia