Política

Setge al procés sobiranista

Tajani imposa el castellà a l’oficina de l’Eurocambra a Barcelona

El president del Parlament Europeu també modificarà la pàgina web per deixar clar que Madrid és “la seu principal” de la institució a l’Estat

El president de l’Eurocambra, Antonio Tajani, encarregarà a l’oficina del Parlament Europeu a Barcelona que incorpori el castellà en “els rètols a la via pública, el mobiliari i la creació de la seva imatge corporativa”. Els canvis, que demana que es facin “en el termini més breu possible”, responen a una queixa feta per l’eurodiputat espanyol Enrique Calvet, ex-membre d’UPyD, que denunciava en una carta enviada a finals d’octubre “l’exclusivitat” del català en la “comunicació corporativa” de l’oficina ubicada a Barcelona. L’oficina de l’Eurocambra a Barcelona, així com la de la Comissió Europea, que comparteixen seu al Passeig de Gràcia, utilitzen el català en els seus rètols i logos públics des que es van establir a la ciutat, el 1991 i el 1998, respectivament.

En la seva carta Calvet comunicava a Tajani que considera “intolerable i il·legal” que el Parlament Europeu permeti que els que assisteixen a l’oficina de Barcelona per informar-se o participar en algun acte es trobin amb panells que contenen informació institucional en català. Segons ell, el fet que la mateixa informació no estigui disponible en castellà “ignora” que “l’espanyol i no el català és l’única llengua oficial de tot l’Estat i també l’única llengua comunitària”.

A més, l’eurodiputat espanyol es queixava que les oficines del Parlament Europeu a Madrid i Barcelona siguin descrites com a seus per la institució, posant-les al mateix nivell. En aquest sentit, Calvet es queixava que “l’única singularitat” de Barcelona és “ser capital d’una de les 17 comunitats autònomes del Regne d’Espanya”.

El president de l’Eurocambra també ha acceptat aquesta queixa, i demanarà que es canviï la pàgina web de la institució a l’Estat per remarcar que l’oficina més gran és la de Madrid. A partir d’ara, la pàgina web dirà que “l’oficina principal de la institució té la seu a Madrid i hi ha una altra oficina oberta al públic a Barcelona”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Sánchez es manté com a president del govern

barcelona
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona