Política

tribunal europeu de drets humans

Pérez de los Cobos, candidat cuer per entrar al Tribunal Europeu de Drets Humans

El preferit pel govern espanyol no obté cap dels 10 vots de la comissió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa que va examinar els tres aspirants

L’expresident del TC es queda “sorprès” quan li pregunten en anglès i demana que li facin l’entrevista en castellà

El candidat preferit del govern espanyol per ocupar un lloc al Tribunal Europeus de Drets Humans (TEDH), l’expresident del Tribunal Constitucional (TC) Francisco Pérez de los Cobos, ha quedat l’últim a l’examen de la Comissió de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa (APCE).

Els deu parlamentaris de la comissió van entrevistar el passat 12 de gener els tres candidats presentats per l’Estat. Dels 10 vots en joc, José Martín y Pérez de Nanclares, director de l’Assessoria Jurídica Internacional del ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, va rebre la puntuació més alta, 7 vots, i la catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de Saragossa, María Elósegui va quedar segona, amb tres. L’expresident del TC no en va rebre cap.

Segons el portal d’informació jurídica Confi Legal , el punt feble de la candidatura de Pérez de los Cobos va ser el seu nivell d’idiomes. I és que si bé al currículum que va lliurar al Consell d’Europa el magistrat assegurava que tenia un molt bon nivell de francès i bon nivell d’anglès –requisit imprescindible per formar part del TEDH–, quan li van començar a parlar en anglès, Pérez de los Cobos va respondre si li podien “preguntar en espanyol”. Segons fonts citades per l’esmentat mitjà, al candidat li va “sorprendre” perquè esperava que l’entrevista fos en castellà.

La comissió –l’únic membre espanyol de la qual és el diputat del PDeCAT Jordi Xuclà– conclou en el seu informe recomanar “per una gran majoria” José Martín y Pérez de Nanclares “per ser el candidat més qualificat”. La decisió queda en mans ara del ple de l’Assemblea Parlamentària del Consell d’Europa, que se celebrarà dimarts a Estrasburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona