Política

Municipal

Tota l’oposició critica la festa de la policia local de Banyoles d’aquest any

L’equip de govern (CiU) guarda silenci sobre la presència en aquell acte de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional, rebutjada per una part dels ciutadans

Tots els grups de l’oposició a l’Ajuntament de Banyoles han mostrat el seu desacord amb la participació de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional en el Dia de la Policia Local, celebrat divendres, i van demanar explicacions a l’equip de govern (CiU) en la junta de portaveus que va tenir lloc ahir a la tarda. El govern municipal ha evitat concretar públicament qui va ser el responsable de cursar les invitacions a l’acte, malgrat ser conscients de l’opinió poc favorable a aquells dos cossos policials que té un sector de la ciutat, arran del referèndum de l’1 d’octubre. Ha transcendit, però, que en la junta de portaveus, l’equip de govern va atribuir els fets a “un cúmul d’errors”.

Tant l’alcalde, Miquel Noguer, com el regidor responsable de la policia, Lluís Costabella (durant l’acte de divendres va lluir un llaç groc a la solapa), van declinar fer declaracions a aquest diari sobre aquest fet. Diumenge, una trentena de persones convocades pel Comitè de Defensa de la República (CDR) van fer una marxa de protesta des de l’ajuntament fins a la comissaria de la policia local.

El principal partit de l’oposició, JpB-ERC, considera que s’hauria d’haver evitat la invitació. “Ha estat una falta de respecte cap a una majoria de ciutadans de Banyoles”, va manifestar la portaveu dels republicans, Roser Masgrau. D’altra banda, en el seu compte de Facebook, JpB va lamentar “la falta de memòria del gobern municipal del PDeCAT [oficialment, CiU]”. La CUP probablement emetrà en les pròximes hores un comunicat de condemna. El mateix divendres, però, la regidora Sandra Pazos va escriure al Facebook: “A Banyoles no oblidem l’1-O. Els cossos policials de l’Estat espanyol no hi són benvinguts, a la nostra ciutat.” Dels tres grups de l’oposició, el més moderat a l’hora de criticar els fets ha estat ICV. El seu regidor, Joan Luengo, ho va qualificar ahir d’“incident desafortunat” i “error polític”.

LA FRASE

Ha estat una falta de respecte cap a una majoria de ciutadans de Banyoles
Roser Masgrau
PORTAVEU DE JUNTS PER BANYOLES - ERC

Segona edició d’una festa recuperada

El Dia de la Policia Local de Banyoles és una festa dedicada a aquest cos policial durant la qual s’aprofita per lliurar distincions als agents. La de divendres va ser-ne la segona edició, després d’un parèntesi de vuit anys sense celebrar-se. També l’any passat hi van ser convidats els cossos estatals, un fet que –segons indica l’Ajuntament– es considera un gest de cortesia en el marc d’una col·laboració professional, aliena al context polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.