Política

Hisenda no veu factures de l’1-O a Unipost

L’informe negatiu no es va entregar al jutjat fins després de l’escorcoll de l’empresa

El titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, que investiga l’organització del referèndum de l’1-O, va autoritzar a la Guàrdia Civil que escorcollés l’empresa Unipost, a l’Hospitalet de Llobregat, el 14 de desembre passat, quan un mes abans, el 13 de novembre, la interventora general de la Generalitat, a instàncies de la secretaria d’estat d’Hisenda, va assegurar que de les 33 factures requerides per analitzar en departaments no n’hi ha cap que “respongui a despeses que es dirigeixin al finançament de cap actuació il·legal o contrària a les decisions dels tribunals”. L’advocacia general de l’Estat no va presentar aquest informe exculpatori al magistrat fins al 19 de desembre passat, segons es recull ara en el sumari.

L’advocacia de l’Estat, personada en aquesta causa, tot i la queixa de les defenses perquè la investigació s’emmarca en una suposada malversació de fons de l’administració catalana, no pas l’estatal, detalla que les 33 factures tenien un valor de 233.024 euros i van ser emeses del juny al juliol del 2017.

Per la seva part, Pablo Reventós, responsable d’Unipost demana al jutjat que li retorni l’ordinador i el mòbil que li van comissar el desembre passat. Ara, el magistrat ha permès el retorn del mòbil i l’ordinador del jutge Santiago Vidal, comissats el 20 de setembre passat.

Blanqueig de diners

En vista de la manca de resultats, el jutge, en una escarida resolució, del 16 de gener passat, autoritza a la Guàrdia Civil a accedir al fitxer de titularitats financeres del Servei de Prevenció del Blanqueig de capitals (Sepblac) per “conèixer comptes bancaris, de valors i altres productes de les persones físiques i jurídiques relacionades amb activitats per a la preparació i execució del referèndum de l’1-O”. El magistrat, però, no cita els noms de la desena d’imputats, que encara no ha cridat a declarar, ni de les empreses afectades.

D’altra banda, la fiscal descarta que el Sindicat de Policies de Catalunya sigui admès com a acusació, ja que considera que “no consta fefaentment la realitat de les afirmacions del seu escrit i derivades d’un article periodístic”, en què s’afirmava que càrrecs del sindicat havien estat espiats per la direcció de la policia catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona