Política

Iceta: “Cal aprofitar els propers dos mesos perquè els independentistes es plantegin la investidura d’un altre candidat”

El primer secretari del PSC assegura que la majoria de dirigents sobiranistes admeten que la via unilateral no ha funcionat i que cal pensar una altra estratègia

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, aposta perquè l’independentisme valori la possibilitat de presentar un candidat alternatiu a Carles Puigdemont abans que s’acabi el termini i es convoquin noves eleccions de manera automàtica. En una entrevista a Ràdio 4 aquest divendres al matí, el líder dels socialistes catalans ha afirmat que “convindria aprofitar els propers dos mesos perquè la majoria independentista es pugui plantejar la investidura d’un altre candidat i la formació d’un govern que pugui governar”, en cas que no es pugui dur a terme la investidura de Puigdemont.

D’altra banda, Iceta ha assegurat que la majoria de dirigents sobiranistes admeten que la via unilateral no ha funcionat, de manera que veuen que ara cal pensar una altra estratègia.

Iceta ha insistit que el PSC no participarà en un debat d’investidura sense el seu candidat present a l’hemicicle, després que el president del Parlament, Roger Torrent, ja hagi convocat el ple per al proper dimarts 30 de gener a les 15 hores. En aquest sentit, el líder del PSC ha reiterat que els socialistes presentaran un recurs en el cas que comenci la sessió plenària i el candidat no hi sigui, però no abans si hi ha la possibilitat que Puigdemont assisteix al Parlament.

D’altra banda, i sobre l’informe del Consell d’Estat que afirma que no veu fonament per impugnar en aquests moments la candidatura de Puigdemont a la investidura -el pas previ perquè el govern espanyol recorri davant el Tribunal Constitucional-, Iceta ha donat per fet que el PSOE doni suport al que decideixi fer l’executiu de Mariano Rajoy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Haití

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició

Barcelona
guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona