Política

El jutge Llarena descarta investigar els comptes de l’ANC i Òmnium perquè no veu indicis de malversació de fons

El partit d’ultredreta Vox volia saber d’on venien les fiances pagades per entitats sobiranistes al govern catalana

El magistrat del Suprem posposa la incorporació de Trapero en la investigació per rebel·lió

El magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha descartat investigar els comptes de les entitats ANC i Òmnium Cultural tal com li demanava el partit ultradreta Vox sobre les fiances que van pagar a la mesa del parlament i a membres del govern en la causa per rebel·lió.

En una providència, del 18 de gener passat i coneguda aquest divendres, el magistrat afirma que “no s’aporten dades que fonamentin les sospites que els fons usats per ANC i Òmnium tinguin origen en fons públics que puguin integrar el delicte de malversació”.

A més, Pablo Llarena ha posposat la seva decisió d’incorporar l’exmajor dels Mossos Josep Lluís Trapero en la investigació per rebel·lió en relació amb el procés independentista a Catalunya, tal com li havia demanat la fiscalia, que el considera “eix central” del procés.

El magistrat respon a la fiscalia que “al seu moment s’acordarà” la seva petició d’acumular a la investigació Trapero, que instrueix la jutge de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, i cridar-lo a declarar al Suprem com a investigat en el procediment obert per rebel·lió o sedició.

El jutge també ha ajornat els interrogatoris de Josep Maria Jové, segon d’Oriol Junqueras, i dels membres de l’anterior Govern -com també demanava la fiscalia- que ja van comparèixer davant la jutge Lamela quan la causa s’instruïa a l’Audiència Nacional.

Entre d’altres diligències referides a l’acció dels Mossos l’1-O, la Fiscalia va demanar totes aquestes declaracions, així com citar com a investigats Trapero i Jové, a qui es va intervenir el document Enfocats sobre el full de ruta independentista en els escorcolls del 20 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia