Política

Puigdemont demana personar-se davant TC pel recurs contra la seva investidura

Fonts del Constitucional confirmen que el líder de Junts per Catalunya vol ser part en el procediment obert pel recurs del govern espanyol

El candidat de Junts per Catalunya a la investidura, el president Carles Puigdemont, ha demanat al Tribunal Constitucional (TC) ser part en el procediment obert arran de la presentació d’un recurs per part del govern central contra la seva designació com a candidat a la presidència, que s’ha de debatre dimarts que ve al Parlament.

Fonts de l’alt tribunal han confirmat a Efe aquest extrem i han deixat oberta la possibilitat que el ple extraordinari a celebrar per l’alt tribunal sigui demà dissabte, com s’ha confirmat més tard.

El govern espanyol ha presentat aquest dissabte un recurs davant el Tribunal Constitucional per impedir la convocatòria del ple del Parlament que ha de debatre i votar la candidatura de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat. La Moncloa ha acordat fer el pas malgrat no haver aconseguit l’aval del Consell d’Estat, que no veu fonament jurídic a un recurs preventiu.

El Tribunal Constitucional (TC) ha de decidir ara si admet a tràmit aquest recurs, fet que comportaria la suspensió automàtica de l’acord del Parlament sobre el ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.