Política

parlament

investidura

El PSC demanarà la suspensió del ple si es manté la investidura a distància de Puigdemont

Illa proposa que Torrent desconvoqui la sessió per iniciativa pròpia, que hi hagi un candidat alternatiu o que el líder de JxCAT comparegui amb prèvia autorització del jutge

El PSC ha assegurat que si aquest dimarts “no hi ha hagut cap canvi” sol·licitaran formalment al president del Parlament, Roger Torrent, que suspengui el ple i que obri una ronda de consultes amb els grups parlamentaris.

Pels socialistes, ara mateix hi ha tres vies per evitar que es suspengui el ple: que Torrent desconvoqui la sessió per iniciativa pròpia, que hi hagi un nou candidat aquest dimarts o que Carles Puigdemont comparegui presencialment a la cambra amb prèvia autorització del jutge Pablo Llarena.

“Ens decebria molt que (Torrent) emprengués un camí de desobeir”, ha afegit Illa sense aclarir quines accions farien en aquest escenari. La intenció dels socialistes és doncs sol·licitar la suspensió de la cambra si no es produeix un d’aquests tres canvis i basen la seva decisió en els tres principis que es van fixar per encarar la legislatura després del 21-D: que qualsevol acció es dugui a terme dins de la legalitat, que tots els càrrecs puguin exercir en “plenitud de funcions” i que el nou govern treballi amb “estabilitat”.

De fet, els socialistes consideren que la decisió del TC d’aquest cap de setmana és “clarificadora” també en aquest sentit. Així, Illa ha apuntat que tant el Constitucional com el Consell d’Estat com els lletrats de la cambra coincideixen que no és possible una investidura telemàtica, sense presència del candidat. I és en aquest context que el dirigent socialista ha aplaudit la “valentia i la intel·ligència” del diputat republicà Joan Tardà en dir que “el país és per sobre les persones”.

Recurs d’empara

Illa també ha valorat l’empara que Puigdemont ha demanat a Torrent. “No deixa de ser curiós que demani empara qui va contribuir a vulnerar de forma flagrant” els drets dels diputats en la sessió plenària del 6 i el 7 de setembre, en què es van aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona