Política

Finalitza la protesta davant del Parlament

Els Comitès en Defensa de la República (CDR) acorden finalment no acampar al parc de la Ciutadella

La policia catalana ha carregat contra alguns manifestants en una de les portes d’accés al recinte

L’ANC havia convocat una concentració a les tres de la tarda per seguir la sessió d’investidura de Carles Puigdemont

Centenars de persones que estaven concentrades a primera hora de la tarda en carrers propers al parc de la Ciutadella han accedit a l’interior del recinte un cop confirmat l’ajornament del ple d’investidura previst per aquest dimarts a la tarda al Parlament.

Diversos manifestants han rebentat una de les portes del parc i han empès la barrera policial que feien els Mossos per tal de poder accedir fins al Parlament. Això ha permès que varis centenars de ciutadans que eren als voltants del parc hagin pogut saltar-se el cordó. Els manifestants independentistes s’han concentrat davant de la cambra, separats per tanques metàl·liques i una filera de mossos antiavalots.

Els Mossos d’Esquadra han creat un nou cordó al voltant dels concentrats. En paral·lel, la policia catalana ha tornat a bloquejar els accessos a la Ciutadella per evitar que hi entressin més ciutadans. Ja a mitja tarda, alguns concentrats s’han enfrontat i s’han produït càrregues policials en alguns moments, enmig de crits de “fora, fora!”, tot i que majoritàriament han estat casos aïllats.

Comunicat de l’ANC

Aquesta tarda, l’ANC havia convocat una concentració al passeig de Lluís Companys per seguir el ple d’investidura de Puigdemont a partir de les tres de la tarda. Però poc després d’aquesta hora, i un cop confirmat que la sessió havia estat ajornada de forma definitiva, els concentrats, voluntàriament, han decidit dirigir-se al parc.

Tot i desmarcar-se des d’un primer moment de l’acció, l’Assemblea Nacional Catalana ha emès un comunicat demanant que es desconvoqués la protesta al Parlament. A última hora d’aquesta nit, els Comitès en Defensa de la República (CDR) presents en la concentració han decidit finalment en assemblea no quedar-se a dormir davant del Parlament fins que es convoqui el ple d’investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia