Política

JxCat, ERC i CUP volen reactivar negociacions per assolir un pacte global

Així ho han manifestat a Catalunya Ràdio Francesc de Dalmases de JxCat, Ernest Maragall de la llista d’ERC i Carles Riera de la CUP

JxCat, ERC i la CUP han coincidit avui en la necessitat de reactivar les negociacions a tres bandes per assolir un pacte global que permeti investir el candidat, Carles Puigdemont, i que també defineixi el pla de govern a seguir un cop a la Generalitat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, el diputat de JxCAT Francesc de Dalmases ha reivindicat el treball fet fins al dia d’ahir, quan el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el ple: “Nosaltres hem estat i serem els campions mundials en la negociació”.

En aquest sentit, ha assegurat que Puigdemont ja té llest el seu discurs d’investidura, que ha batejat “de la restauració a la constitució”, i ha assegurat que tindran la porta oberta “les 24 hores i els set dies de la setmana” per integrar les aportacions que puguin fer ERC i la CUP.

L’exconseller socialista i ara diputat del grup d’ERC Ernest Maragall, de la seva banda, ha apostat per acordar els termes de la investidura i “fixar el desafiament” que haurà d’aplicar el nou Govern.

“Hem de fer un desafiament obert, amb víctimes abundants i victòries simbòliques? Jo vull un president, no només un exiliat”, ha assenyalat Maragall, que ha defensat que cal definir un pla de treball amb mesures dirigides a reduir la desigualtat i a millorar la vida dels ciutadans.

De la seva banda, el diputat de la CUP Carles Riera ha condicionat la seva participació en una taula de negociació a dos fets: que hi siguin els tres partits independentistes i que es fixi per endavant una data per reprendre el ple d’investidura.

Per al cupaire, el que va succeir ahir a la cambra catalana “va ser una presa de pèl” i ha avisat que no participaran en cap ple d’investidura en el qual el candidat no sigui el que han escollit la majoria dels grups parlamentaris: “Votarem sí o no en funció que aquest govern faci república”.

En una línia similar, Dalmases ha avisat: “No hem de caure en el parany de la legalitat i il·legalitat, hem de ser profundament obedients a les expressions democràtiques perquè és el que descol·loca a l’Estat”.

De la seva banda, Maragall ha defensat la decisió de Torrent perquè, per a ell, suposa que el Parlament recuperi el control sobre els terminis a seguir.

“Si no ho haguéssim fet avui estaríem discutint una situació que no és la que voldríem, que és que tindríem un president destituït, anul·lat, per la repressió franquista. Estàvem a punt de caure en el parany que l’Estat ens havia preparat”, ha resolt el diputat del grup republicà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona