Política

Iceta demana a JxCat i ERC que prenguin “decisions polítiques” més enllà dels missatges de Puigdemont

El líder del PSC creu que les paraules que va enviar ahir a Comín són fruit de “la decepció personal” pels fets viscuts al Parlament

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha volgut treure importància als missatges que el candidat de JxCat, Carles Puigdemont, va enviar dimarts al vespre al diputat d’ERC Toni Comín assegurant que “el pla de Moncloa triomfa” i que els seus companys l’havien “sacrificat”. “Probablement expressen un estat d’ànim momentani de Carles Puigdemont”, ha dit el socialista, tot afirmant que no creu que calgui “donar explicacions” al respecte.

“El missatge s’ha obtingut sobre la base d’unes imatges d’un mòbil que a més no és el seu. És perfectament comprensible que l’estat d’ànim d’una persona i un discurs polític de vegades no coincideixin. El relat i el projecte polític de Puigdemont només passa per la restitució a la presidència, pel legitimisme. Però hi ha moments, i ahir devia ser un d’aquests, on el desig i el relat polític topaven amb la realitat. No ens hem de posar a exigir responsabilitats però sí respostes i capacitat d’iniciativa a les forces polítiques”, ha explicat Iceta, deixant així en mans de JxCat i ERC el moment de “prendre decisions polítiques i comunicar-les formalment”.

El líder socialista s’ha mostrat comprensiu amb Puigdemont pels missatges, emesos el dia que “ell esperava una investidura i no la va poder tenir”. “Els polítics som, abans que polítics, persones, i puc entendre la decepció personal. En un moment de desànim, va poder traslladar aquest sentiment a altres persones”, ha sentenciat en ser preguntat per la premsa. Amb tot, Iceta insisteix que “el que cal ara són decisions polítiques que no siguin portades per un sentiment personal i puntual sinó per un plantejament col·lectiu i polític”.

I és que el socialista considera que la possibilitat que hi hagi “un gir polític” està només en mans “de les decisions de JxCat i ERC”. “El coneixement d’uns missatges no canviaran el curs de la història. El que sí mereix la pena és discutir amb claredat si a Catalunya li convé restituir en la presidència algú que no pot exercir amb plenitud”, ha sentenciat.

En aquest sentit, Iceta creu que després de l’ajornament de dimarts “hi ha dos mesos per fer una nova investidura i investir un nou president, i si no s’és capaç, s’anirà a eleccions”. I és que el PSC interpreta, en base a un precedent de l’Assemblea de Madrid, que encara que el ple s’hagi ajornat sense la votació, el compte enrere dels dos mesos que marca el reglament per a un segon intent d’investidura ja ha començat a córrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona