Política

Política

La Ciutadella de Felip VI

L’anunci de la celebració del ple per elegir president ha comportat el blindatge del parc on hi ha ubicat el Parlament de Catalunya

El desplegament policial es mantenia ahir tot i l’absència de mobilitzacions

Hi va haver un dia en què Barcelona va aconseguir abatre els murs de la ciutadella bastida per Felip V per convertir l’espai en un gran parc ciutadà. Des de l’any 1932 el concepte d’espai públic de la Ciutadella va adquirir ple sentit des del moment en què s’hi va instal·lar la seu de la casa del poble, coneguda com a Parlament de Catalunya.

Però les coses no sempre avancen amb els signes del temps i des de fa uns dies l’espai sembla haver retrocedit uns quants segles enrere per obra i gràcia de Juan Ignacio Zoido, ministre de l’Interior del regne d’Espanya, que en la seva doble condició de conseller de l’Interior ha ordenat blindar el recinte amb un espectacular desplegament de forces policials.

La desmesura de la presència de policies es va fer evident ahir al matí quan tots els accessos del parc estaven tancats i fortament vigilats, tot i que al Palau del Parlament no hi havia cap acte polític convocat ni tampoc cap manifestació prevista al carrer. Fins a quarts d’onze, que no es va obrir alguna porta, al parc només hi van poder entrar personal del Parlament i de l’escola que hi ha dins del recinte.

El fort desplegament d’ahir al matí contrastava amb l’evident imprevisió policial que dimarts a la tarda va permetre a un grup de manifestants a favor de la investidura de Puigdemont forçar una porta i entrar al parc. L’entrada dels manifestants va desencadenar dues imatges inèdites en el procés: mossos pegant independentistes i activistes del procés en actitud violenta. Ahir, Zoido va felicitar l’esforç dels Mossos, va criticar la “virulència” dels manifestants i va amenaçar d’aplicar-los la llei mordassa. Doctrina Llarena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia