Política

setge a l'1-O

La Guàrdia Civil colla testimonis pel cas de l’1-O

El jutge sorprèn en citar a declarar els primers imputats en diumenge

Agents de la Guàrdia Civil van realitzar ahir interrogatoris extenuants i de fins a tres hores de durada a dues alts càrrecs del Departament d’Exteriors, citades com a testimonis en la causa penal contra l’organització l’1-O. Així ho van denunciar diversos advocats coneixedors de la situació de les tècniques, que es va repetir abans-d’ahir amb tres treballadores més d’Exteriors. Els agents, fins i tot, els fan escoltar trucades intervingudes als principals investigats que parlen amb elles, perquè donin detalls de la votació del referèndum a l’exterior.

Precisament, un advocat d’un imputat ha presentat un escrit al jutge de la causa, el titular del jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, el magistrat Juan Antonio Ramírez Sunyer, en què li demana que aturi aquesta acció de la Guàrdia Civil perquè “no tenen cap mandat del jutge”, del qual assegura que “ha relaxat la serva labor instructora”, cedint-la a la Guàrdia Civil. A més, assegura que es vulnera el dret de defensa, ja que no hi són presents els lletrats, i alhora serveixen “per obrir noves línies d’investigació”. El magistrat ja li ha respost que són diligències d’investigació, que pot fer la policia judicial, i que després al jutjat podran contrastar les parts. El penalista, però, presentarà un recurs a l’Audiència de Barcelona, ja que recorda que el jutge ja ha citat pel febrer testimonis i investigats. El jutge, però, ha descol·locat els lletrats en comunicar-los que davant els seus problemes d’agenda cita a declarar els testimonis el dissabte 3 de febrer i els imputats, el diumenge 11 de febrer. Un fet inusual i que només es fa quan les persones estan detingudes.

Escorcollen cotxes a l’Estat francès

A.R

Diversos conductors de la Catalunya del Nord, ciutadans francesos, van ser aturats i escorcollats per guàrdies civils espanyols dins del territori francès prop de Prats de Molló, al coll d’Ares. Així ho va anunciar ahir la ràdio de Perpinyà France Bleu Roussillon. Un veí de Prats de Molló va explicar, molt enfadat, que va ser escorcollat pels agents “quan encara era en territori francès”. Philippe Moly havia anat des de Prats de Molló fins al coll amb la filla per veure la neu: “Abans de la frontera, però, uns policies espanyols ens van aturar i controlar per verificar si portàvem algú dins el maleter.” El batlle de Prats de Molló, Claude Ferrer, es va mostrar molest per l’acció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.