Política

Setge al procés sobiranista

Méndez de Vigo assegura que l’Estat ha impedit la investidura de Puigdemont

Govern espanyol emplaça la Mesa del Parlament a cercar una solució per a Catalunya i afirma que fins llavors seguirà en funcionament el 155

L’Estat respectarà la decisió dels lletrats del Parlament sobre el calendari de la investidura

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha criticat la proposta d’Oriol Junqueras de combinar una presidència simbòlica amb una d’executiva i ha dit que “’l’únic reconeixement” que mereix Puigdemont és posar-se a disposició de la justícia. “Aquest tipus de declaracions estan fora de la realitat”, ha manifestat. Sobre els dubtes del calendari de la investidura i si després de l’ajornament del ple comença a córrer el rellotge dels dos mesos, Méndez de Vigo ha dit que respectaran la decisió dels lletrats del Parlament. Ha afegit que no només l’Estat sinó “tothom” haurà d’acatar la resolució dels lletrats, que estan ultimant un informe. D’altra banda, ha insistit que la investidura de Puigdemont és “impossible” després de la resolució del Tribunal Constitucional i urgeix el president del Parlament, Roger Torrent, a obrir una nova ronda de contactes i proposar un candidat “sense causes judicials pendents”. També demana a Cs que mogui fitxa i ha repetit en diverses ocasions que l’Estat ha aconseguit impedir que sinvesteixi Carles Puigdemont.

Ha emplaçat la Mesa del Parlament a obrir una ronda de contactes amb totes les forces polítiques catalanes per buscar una solució a la situació política a Catalunya, i proposar un candidat que pugui ser investit president, condició en la qual “no està Carles Puigdemont.”

Méndez de Vigo, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha considerat que els missatges en els quals Puigdemont reconeixia que el procés “ha acabat” són “molt reveladors” de la situació en què es troben les forces independentistes.

Per a Méndez de Vigo, els missatges de Puigdemont contrasten amb el vídeo de l’expresident en el qual “a la mateixa hora” seguia “exhortant” a continuar “vulnerant la llei i les decisions del Tribunal Constitucional”, cosa que deixa clara la “diferència” entre la seva actuació i “el que pensa”.

Ha recordat que el TC ja ha aclarit que no és possible investir un candidat de forma no presencial o telemàtica, i ha insistit que és la Mesa del Parlament la que ha de “buscar una altra solució”.

“Perquè si no serà la mesa del Parlament” la que estarà bloquejant la situació, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona