Política

Juristes critiquen les ingerències de La Moncloa en el TC i el TS

L’associació Jutges per la Democràcia critica les “ingerències polítiques” del govern espanyol en el Poder Judicial i el Tribunal Constitucional per influir en les resolucions sobre Catalunya. En un comunicat consideren que són “interferències inacceptables” que tenen lloc davant el silenci del Consell General del Poder Judicial, un organisme que “precisament té com a missió fonamental defensar la independència dels jutges”. Els magistrats posen d’exemple les declaracions del ministre de Justícia, Rafael Catalá, en relació amb la investigació del Tribunal Suprem contra els líders del “procés” i els contactes dels membres del govern espanyol, “començant pel seu president”, amb magistrats del Tribunal Constitucional previs a la deliberació sobre l’admissió a tràmit del recurs contra la investidura de Carles Puigdemont: “Aquests contactes són inadmissibles en un estat de dret i no tenen cap altre objectiu que provar d’influir en la resolució”, destaquen.

L’associació recorda que l’informe anual de la UE ha assenyalat l’Estat com el tercer país on un percentatge més elevat de persones creuen que la justícia no és independent fruit de les “pressions del govern”. Aquestes “interferències”, segons l’associació, afecten la confiança dels ciutadans amb els tribunals i llasten la credibilitat de l’activitat diària de magistrats en l’exercici de les seves funcions.

Per aquest motiu, Jutges per la Democràcia demana que s’allunyi “la justícia de qualsevol sospita de parcialitat o de manipulació”. “En un estat de dret resulta obligat respectar la funció del Tribunal Constitucional, començant pel mateix govern”, conclou el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona