Política

aplicació del 155

guerra per la llengua

SCC dona per feta la inclusió de la casella del castellà en la preinscripció escolar

El vicepresident de l’entitat, Àlex Ramos, diu que el govern espanyol els va “constatar” que s’incorporaria però que no va entrar en més detalls

El vicepresident de Societat Civil Catalana, Àlex Ramos, ha assegurat aquest divendres que en la reunió que van mantenir representants de l’entitat amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el vicepresident, Àlex Ramos, se’ls va “constatar” que s’introduiria l’opció de triar el castellà com a llengua vehicular en les preinscripció escolar. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ramos ha explicat que el govern espanyol no va anar “molt més enllà” ni va emetre més “valoracions” i que va ser un aspecte més tractat en la conversa que es va allargar unes dues hores. El vicepresident de l’entitat també ha comentat que la casella del castellà “no fa cap mal” i s’ha mostrat partidari de “saber quina intenció té la ciutadania en aquest aspecte”.

“Ja s’ha fet la normalització lingüística del català i d’una manera oberta i lliure es planteja aquest tema, sense cap tipus de coacció, i es va veient que hi ha una altra necessitat s’haurà d’anar adaptant a la nova situació”, ha argumentat Ramos, que també ha recordat que una sentència del TSJC avala que si un alumne vol rebre el 25% de la formació en castellà hi té dret.

D’altra banda, el dirigent de SCC ha comentat que en la reunió amb Rajoy no es va parlar de l’aixecament de l’article 155 un cop hi hagi acord per a la formació de Govern, tot i que Ramos ha afirmat que “entenem que quan es normalitzi la situació no és necessari el 155”, sempre i quan, ha afegit, s’actuï “d’acord amb l’estat de dret”. En aquest sentit, ha subratllat que des de SCC també vol que ja hi hagi un Govern que governi “per a tots els catalans” i que “sigui el més aviat possible i no en aquesta situació que s’allarga de manera tan surrealista”.

Per últim, Ramos ha assenyalat que no es va tractar la possibilitat d’unes noves eleccions a Catalunya però sí d’un escenari “d’inestabilitat, imprevisibilitat i neguit” per la situació actual. “És una de les vies de sortida possible però no es va tractar com una cosa imminent ni la més probable”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona