Política

Suport al procés sobiranista

Mil persones marxen per reclamar “ni un pas enrere”

A l’acte, convocat per l’ANC i els CDR i en què van participar representants dels tres partits independentistes, es va reclamar l’excarceració de Junqueras, Forn, Sánchez i Cuixart

“Ni un pas enrere”. Amb aquest lema principal encapçalant l’acte, un miler de persones van participar, ahir, en l’anomenada Marxa per la Llibertat, que va recórrer el passeig marítim que uneix Sant Antoni de Calonge amb Palamós. L’acte, convocat per ANC-Palamós i el CDR Gavarres-Mar, i en què va participar també Òmnium, va servir per exigir als polítics “fermesa” en la construcció de la República catalana, rebutjar el 155 i exigir l’alliberament dels presos polítics, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. També, pendents de l’actualitat política, per rebutjar a “l’atac intolerable” de l’Estat espanyol a l’escola catalana.

Convocats a la platja de Torre Valentina a les onze del matí i sota una boira espessa, la manifestació va congregar una munió de persones que venien amb la ja tradicional indumentària groga (des de llaços a barrets, passant per bufandes, samarretes, jerseis, jaquetes...) i brandant estelades o banderes del color que tant ofèn ara els unionistes. Només arrencar, ja es van començar a sentir els primers crits de “Visca Catalunya lliure”, “Llibertat, llibertat” i “Els carrers seran sempre nostres”. Al llarg de la manifestació, es van sentir crits en contra del 155 i es va mostrar, entre d’altres, una gran pancarta en homenatge als presos polítics. La marxa, però, també va interpel·lar Junts per Catalunya i Esquerra perquè “es posin d’acord” per fer un govern efectiu.

En aquest sentit, el membre de l’ANC de Palamós Juli Amat va deixar clar que “la ciutadania seguirà mobilitzada”, però va reclamar als grups polítics que “aprofitin l’oportunitat” i facin efectiu “el mandat de les urnes”. “Avui, mostrem la nostra fermesa i seguirem al peu del canó”, va reblar Amat. Per la seva banda, Rafel Bonillo, del CDR-Palamós, va aprofitar per reivindicar la “persistència de la ciutadania” a l’hora de reclamar que s’implementi “el resultat de les urnes”. “La gent no falla, i ho hem d’agrair”, va dir Bonillo.

Una hora després d’haver iniciat la caminada, els manifestants van arribar a la zona alta del passeig, on van tenir lloc diferents parlaments a càrrec del tinent d’alcalde de la Bisbal d’Empordà de la CUP, Carles Puig, i de les diputades Gemma Geis i Anna Caula. Puig va recordar els presos polítics i va exigir a Esquerra i Junts per Catalunya que “deixin de barallar-se” i formin un govern. “La ciutadania va decidir el 21 de desembre. Ara, no és moment de fallar”, va subratllar, alhora que va exigir “més transparència” en les negociacions que es porten a terme entre els principals partits independentistes.

Acord a la vista

Després de Puig va intervenir la republicana Anna Caula, que va reconèixer que “tots volem el mateix i s’està treballant en això”. “Hem d’arribar a un acord que ens permeti fer fora el 155, que està afectant cada dia”, va avançar. Per la seva part, la diputada gironina de Junts per Catalunya Gemma Geis va assegurar que “s’estan fent les coses amb discreció” i va demanar que “tothom estigui al darrere dels polítics per mostrar la fermesa de la societat catalana davant de la força que exhibeix l’Estat”.

Els manifestants van ovacionar Geis quan va assegurar als presents en l’acte que “s’arribarà a un acord, i serà aviat, perquè coincidim en aspectes clau”. El cant d’Els segadors i un vermut solidari van cloure l’acte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona