Política

Rajoy a la senadora Cortés (ERC): “Deixin de pensar en una sola persona, el senyor Puigdemont, i pensin en els 7 milions de catalans”

El president del govern espanyol respon amb un “sí” a la pregunta de si se sent orgullós de la feina feta pel Ministeri de l’Interior a Catalunya

Insisteix que a Espanya no es persegueix a ningú per les seves idees

Dur enfrontament dialèctic entre Mariano Rajoy i la senadora republicana Mirella Cortés aquesta tarda al Senat arran d’una pregunta en la que s’instava el president espanyol a dir si estava “orgullós” de la gestió feta pel Ministeri de l’Interior a Catalunya.

Rajoy ha iniciat la seva intervenció afirmant que “sí”, que estava molt satisfet de la feina feta pel ministre Zoido. Després ha repreguntat a Cortés que “què esperava que fes l’Estat davant d’un govern de la Generalitat que s’estava saltant la llei”. “Haurien de pensar perquè a tot Europa ningú no els ha donat suport en el seu incompliment de la llei”, ha etzibat Rajoy.

Al torn de resposta, Mirella Cortés ha recordat al president de l’executiu espanyol que “cap país del món” ha avalat la violència que va exercir l’Estat espanyol contra Catalunya l’1-O. També ha tornat a demanar “diàleg” per desbloquejar la situació. “El poble català és pacífic i seguirà demanant parlar amb l’Estat”, ha dit Cortés.

En el torn final de rèplica, Rajoy ha tornat a tancar la porta al diàleg amb els independentistes i ha demanat a Cortés que li digui al president del Parlament, el també republicà Roger Torrent, que deixi de pensar “en una persona, en Puigdemont,” i pensi més “en els 7 milions de persones que viuen a Catalunya”

Mariano Rajoy ha acabat la seva intervenció assegurant que a Espanya “no es persegueixen les idees”, sinó que s’actua contra “aquells que se salten les lleis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia