Política

Tribunals

Cas Palau

Llibertat sota fiança per a Millet i Montull

L’Audiència de Barcelona revoca la mesura presó incondicional i podran marxar a casa si dipositen fiances de 400.000 i 100.000 euros, respectivament

Els magistrats els imposen també la retirada del passaport, la prohibició de sortir de l’Estat i l’obligació de comparèixer cada mes al jutjat

Els ex-màxims responsables del Palau de la Música, Fèlix Millet i Jordi Montull, condemnats a nou anys i vuit mesos i a set anys i mig, respectivament, podran sortir en lliberat provisional sota fiança dues setmanes després del seu ingrés a presó.

L’Audiència de Barcelona ha estimat parcialment els recursos de súplica presentats per les seves defenses i ha decidit revocar l’ordre de presó comunicada i sense fiança dictada el passat 5 de febrer, a petició de la Fiscalia, i que es va fer efectiva immediatament. El tribunal va imposar als altres dos condemnats, Gemma Montull i Daniel Osàcar, les mesures cautelars de lliurar el passaport i l’obligació de presentar-se mensualment a l’Audiència, a més de prohibir-los abandonar territori espanyol.

La Sala acorda ara imposar la mesura cautelar de presó eludible sota una fiança de 400.000 euros en el cas de Millet i de 100.000 euros en el de Montull. Els magistrats han imposat aquestes caucions per les elevades condemnes i per entendre que ni l’arrelament ni l’edat avançada són motius suficients per descartar el risc de fuga. En cas que dipositin els avals, Millet i Montull hauran de lliurar el passaport, no podran sortir de territori espanyol i s’hauran de presentar al jutjat cada mes.

Els magistrats justifiquen les mesures cautelars per l’“existència” del risc de fugida dels dos condemnats malgrat la seva edat i l’arrelament al país. En aquest sentit, apunta que aquest perill és més elevat “quan més alta sigui la pena esperada i l’expectativa de compliment”. L’escrit recorda que és “públic i notori” que altres persones que després de residir a Catalunya tota la seva vida i “tenint feina, en alguns casos fills i inclús havent ostentat i havent-se postulat per ostentar càrrecs públics, actualment es troben a l’estranger”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA