Política

Valtònyc respon el Suprem amb un vídeo on reivindica la llibertat d’expressió

  • VÍDEO: Darrer vídeo de Valtònyc

El raper mallorquí Valtònyc,a qui el Tribunal Suprem ha refermat la condemna a tres anys i mig de presó per injúries al rei emèrit Joan Carles I, apologia del terrorisme i presumptes amenaces de mort, acaba de penjar fa poca estona un vídeo on reivindica la llibertat d’expressió i explica com se sent, ara que la sentència el pot fer entrar a presó.

El vídeo es també una mostra de suport de les persones que li fan costat en un moment com aquest. Es titula “Colze a colze” i el canta amb el raper de Palau Solità-i-Plegamans conegut com Kovitch. A la cançó, que té com a segon títol l’eloqüent “Mientras quede uno”, Valtònyc manté que “ens podran empresonar però les paraules volen soles” i diu que “mai m’hauria imaginat que em sentiria així”.

Pel tema, penjat a Youtube, desfila la denúncia de les agressions de l’1 d’octubre, el paper dels mitjans de comunicació a favor del poder, la voluntat política de tapar els escàndols de la monarquia, la pobresa... Valtònyc manté la seva línia compromesa, malgrat l’estupefacció que li produeix el fet de poder acabar a la presó només per les lletres de les seves cançons.

Josep Miquel Arenas, el nom que apareix al seu carnet d’identitat, en una de les darreres declaracions públiques fetes abans de saber-se la ratificació de la sentència, deia que les seves lletres “no fan mal a ningú” i que ell representa un moviment que “té ràbia i vol canviar les coses”.

Valtònyc no és l’únic músic d’aquest gènere que passa pels jutjats per les seves cançons: abans ho ha fet el raper lleidatà Pablo Hásel, que ha estat jutjat diverses vegades sense entrar a la presó, però que està a l’espera d’una decisió judicial que sí el podria portar a la garjola.

No van tenir tanta sort els dotze membres del grup Los Insurgentes, també cantants de rap, que han anat tots a la presó perquè se’ls va condemnar a dos anys i un dia. Si haguessin estat condemnats a dos anys pelats podrien haver-la evitat... Els motius sempre són els mateixos: enaltiment del terrorisme, amenaces, injúries al rei i altres similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona