Política

Suport als presos polítics

Colau fa costat als familiars dels presos polítics en una recepció a l’Ajuntament amb l’absència del PSC

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet costat aquest dimecres a les dones dels polítics independentistes en presó preventiva en una recepció amb apel·lacions a la defensa dels drets humans i la solidaritat cap als dirigents, així com crítiques al PSC per no acudir a l’acte.

“Aquest acte no va d’independència, va de drets i llibertats”, ha subratllat Colau, ja que creu que aquests “estan sent retallats i trepitjats”, cosa que segons el seu parer afecta “tots i cadascun dels ciutadans catalans i tots i cadascun dels espanyols”.

En la seva intervenció, l’alcaldessa ha insistit que “una cosa és la crítica política, que és sempre legítima, però una altra és normalitzar situacions desproporcionades que vulneren drets fonamentals” com, segons la seva opinió, és la presó preventiva fora de Catalunya dels polítics independentistes.

L’acte de suport a les famílies de Joaquim Forn, Oriol Junqueras, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez ha reunit també a l’Ajuntament de Barcelona representants d’entitats socials, culturals i sindicals i dels grups polítics que reclamen la seva posada en llibertat o com a mínim el seu trasllat a presons catalanes.

El fet que els representants de Ciutadans, PP i especialment el PSC no hagin acudit a escoltar el testimoni de les dones dels quatre dirigents a la presó i hagin criticat l’acte ha estat explícitament valorat pel tinent d’alcalde de Drets, Jaume Asens, qui els ha acusat de “voler barrejar una qüestió humanitària amb una qüestió política”. “Que el PSC i altres grups diguin que és portar el debat independentista a l’ajuntament ens ofèn”, ha declarat Asens, que ha assegurat que acudir a aquest acte és un “gest humanitari” i “no una entrega a l’independentisme”.

L’exalcalde i president del grup del PDeCAT, Xavier Trias, ha agraït a les esposes dels presos la “dignitat” amb què porten l’empresonament dels seus marits i ha assenyalat que l’acte d’avui era de “suport a les famílies i també de denúncia, indignació i d’esperança”.

“Els volem fora i els volem fora ja”, ha declarat Trias, que ha considerat que la situació és tan difícil i complexa que s’haurà de “tornar a sortir al carrer a reclamar llibertat, amnistia i fins i tot Estatut d’Autonomia, perquè l’autonomia l’hem perdut”.

De la seva banda, el president del grup d’ERC, Alfred Bosch, ha anunciat que dissabte que ve estarà a la presó d’Estremera i explicarà a Junqueras i Forn “la determinació de la ciutat per denunciar el que està passant”. Per a Bosch, amb l’acte d’avui l’Ajuntament de Barcelona fa “allò que humanament i ètica ha de fer”.

“Sap greu que alguns partits no hagin volgut ser aquí. Em consta que també tenen una relació humana i emotiva amb alguns presos i que no accepten i estan en contra -del seu empresonament- i crec que l’ètica i la relació humana hauria de passar per davant de les consideracions polítiques”, ha apuntat el republicà.

Fonts socialistes han recordat que tant el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, com el primer secretari, Miquel Iceta, s’han reunit amb les famílies que els ho han requerit, com va ser el cas de la dona de Jordi Cuixart (Òmnium Cultural).

Però el PSC ha declinat participar en la recepció d’avui perquè, novament, un tema que podria ser de solidaritat humana s’ha barrejat amb la “propaganda política” que es vol fer. “Que no esperin l’aval del PSC”, han apuntat les fonts consultades



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans tot i l’ultimàtum de Biden: “Si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de bombardejos

Barcelona
política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA