Política

presos polítics

Iceta diu que s’ha vist amb les famílies dels presos sobiranistes i les famílies ho neguen

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat avui que s’ha reunit amb familiars dels polítics i líders independentistes empresonats però que ho ha fet sense “exhibicionisme”. “Jo he estat amb familiars dels presos però no he cridat a la premsa”, ha dit a RAC1 en ser preguntat per la rebuda que ahir va organitzar l’Ajuntament de Barcelona als familiars. Ha afegit que si no es fan la foto amb ells és “pel respecte” que els tenen. D’altra banda, s’ha mostrat a favor de l’acostament d’aquests presos a presons catalanes perquè és “un tema d’humanitat” però ha justificat el vot en contra de la seva formació en la moció que així ho demanava a Barcelona perquè “no hi havia una menció explícita al respecte a les decisions judicials i la separació de poders”. “Jo els vaig dir (als familiars) que nosaltres podíem votar a favor tota resolució que contempli el respecte a la justícia, però no a favor d’una campanya que vol deslegitimar una decisió judicial”, ha dit.

Iceta ha afegit que també s’ha trobat amb advocats d’aquests presos, així com “amb parelles i fills” dels mateixos, en algunes ocasions en viatges a Madrid de manera casual. “Estem fent algunes coses més útils de les que es fan públicament amb aquesta voluntat d’exhibicionisme”, ha defensat, al temps que ha dit que ell no entén la política “com un àlbum de fotografies”.

Tot i el que ha explicat Iceta, les famílies han negat que s’hagin produït aquestes trobades. Els familiars dels líders independentistes empresonats han contradit el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegurant que el socialista “no s’ha posat en contacte ell directament amb cap familiar, ni amb cap advocat ni tampoc amb els consellers que van sortir de la presó”. Així ho ha dit la portaveu de l’Associació Catalana pels Drets Civils, Diana Riba. En declaracions també a Rac 1, Riba ha dit que el que sí que ha passat és que un familiar de l’associació es va posar en contacte amb Iceta “i van parlar un moment” però “va ser aquest familiar que el va trucar”. “No s’ha posat en contacte amb nosaltres, no és un retret però és una oportunitat per poder-nos veure”, ha declarat.

Riba ha aprofitat per demanar públicament a Iceta una reunió perquè des de l’Associació estan “intentant constantment establir ponts amb tots els partits polítics i agents socials que conformen aquest procés”. Així ha expressat la voluntat de “seguir mantenint contacte amb ell i seguir establint ponts perquè l’associació vol començar a resoldre la situació” en la que es troben.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA
política

La CUP vol trencar amb la “falsa normalitat” d’ERC, Junts i el PSC

girona
guerra a gaza

Avancen les negociacions per a un principi d’acord sobre un alto-el-foc

barcelona
alemanya

Ferit greu un candidat de l’SPD a les europees quan enganxava cartells a Dresden

barcelona
política

El PSC calma ara la campanya amb la llei de barris i la memòria històrica de Sánchez

barcelona