Política

Eleccions 21-D

JxCat justifica la unilateralitat de la proposta de resolució per una qüestió “d’urgència”

Pujol defensa que Puigdemont continua sent el candidat a la presidència malgrat que el text no parla d’investidura sinó de ratificar la confiança

El diputat Quim Torra assegura que les institucions de Catalunya “aniran tan lluny com el poble de Catalunya vulgui que hi vagin”

JxCat argumenta que ha presentat de manera unilateral una proposta de resolució de restitució de les institucions per una qüestió “d’urgència” i ho ha desvinculat de les negociacions amb ERC. Concretament, en roda de premsa des del Parlament, el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha admès que han “tirat pel dret” sense ERC, tot i que ha volgut puntualitzar que els republicans coneixen el text presentat.

Així, s’ha mostrat convençut que hi haurà un acord de legislatura tot i les “dificultats”. Preguntat insistentment si el text de la proposta de resolució obre la porta a un pas al costat de Puigdemont tenint en compte que no s’utilitza el concepte investidura, Pujol ha assegurat que continua sent el candidat a la investidura i ha defensat el seu dret a ser-ho. El text presentat per JxCat , que es concreta en sis punts, proposa que el Parlament ratifiqui la confiança en Puigdemont i denuncia “la deriva autoritària” de l’Estat, per entre d’altres raons les “pressions i ingerències de l’Executiu espanyol al Tribunal Constitucional”.

El diputat Quim Torra ha explicat, en aquest sentit, que la proposta de resolució presentada és on JxCat “emmarca l’inici de la legislatura”. I ha assegurat: “Les institucions de Catalunya aniran tan lluny com el poble de Catalunya vulgui que hi vagin”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona