Política

Política

Llibertat provisional per als 14 detinguts pel bloqueig del TSJC

El jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona, ahir de guàrdia, va ordenar la posada en llibertat provisional dels 14 detinguts que bloquejaven l’accés al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), a Barcelona. 13 dels 14 detinguts es van acollir al dret de no declarar i la magistrada va acordar llibertat provisional per a tots ells, tot i que la causa està oberta pels delictes de resistència i desordres públics. A dues persones, a més, se’ls imputa un delicte d’atemptat. El catorzè detingut és un menor d’edat que ha estat posat en llibertat.

Segons fonts policials, els 14 detinguts eren activistes dels comitès de defensa de la República (CDR) i formaven part del nucli que es va concentrar divendres davant del TSJC per denunciar “la repressió de l’Estat”. Durant el dia d’ahir un centenar de persones es va concentrar davant la Ciutat de la Justícia per reclamar l’alliberament del integrants dels CDR i el seu advocat, Eduardo Cáliz, va afirmar que la seva detenció ha estat “absolutament desproporcionada”. “Entenem que l’acció d’ahir al TSJC s’emmarca en el legítim dret de protesta i manifestació que recull el Tribunal Europeu de Drets Humans”, va defensar Cáliz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia