Política

Setge al procés sobiranista

Gay replica que Torrent tenia “llibertat d’expressió” però amb “el respecte degut” als assistents

La degana del Col·legi de l’Advocacia que les seves intervencions durant l’acte anaven en aquest sentit

Diverses veus de la política i el món jurídic exigeixen la dimissió de Gay per la plantada al president del Parlament

La degana del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), Maria Eugènia Gay, ha defensat aquest dissabte les seves intervencions a l’acte celebrat divendres a la tarda amb motiu de la festivitat de Sant Raimon de Penyafort, on diversos membres de la judicatura van plantar el president del Parlament, Roger Torrent, perquè en el seu discurs es va referir als “presos polítics”. Gay, que va retreure a Torrent les seves paraules, ha reaccionat així a les veus que demanen la seva dimissió.

En un comunicat difós aquesta tarda en nom seu i de la Junta de l’ICAB, la degana ha assegurat que Torrent tenia “total i absoluta llibertat d’expressió sense més límits d’expressió sense més límits que guardar els temps atorgats per permetre que la sessió es desenvolupi amb normalitat” i “el respecte degut a tots els assistents”, afegeix. Segons ella, aquesta va ser la seva intenció en totes les seves intervencions durant l’acte. Mentre alguns juristes marxaven de l’acte, es va poder escoltar pel micròfon com la degana retreia a Torrent: “Si us plau, president, no era la idea, l’ha feta bona; moltes gràcies”.

Gay ha recordat que aquest acte ha estat sempre “un espai de companyonia” i ha demanat retornar el protagonisme als advocats que celebren el seu aniversari per haver exercit 50 i 75 anys.

Peticions de dimissió

Arran de la plantada aquest divendres del president del Parlament, Roger Torrent, per part de membres del món jurídic català, diputats de Junts per Catalunya (JxCat) han exigit la dimissió de la degana del Col·legi de l’Advocacia, Maria Eugènia Gay.

El diputat Quim Torra ha reclamat a través de les xarxes socials la “dimissió immediata” de la degana. La portaveu del partit, Elsa Artadi, s’ha afegit a la petició igualment a través de les xarxes i ha criticat el “menyspreu per les institucions catalanes i l’enorme manca d’humanitat”.

També ho ha fet el regidor del PDeCAT a l’Ajuntament de Barcelona, Raimond Blasi.

“Per primer cop estic d’acord amb el Blasi”, ha afirmat el nou membre del secretariat de la CUP Eduardo Cáliz, que s’ha sumat a les veus que han demanat a Gay que plegui.

Des del col·lectiu de juristes Drets han manifestat que se senten “avergonyits” amb els membres de la junta de l’ICAB i s’han mostrat a l’espera de “dimissions”.

Per contra, l’advocat José Maria Fuster Fabra, una de les personalitats que va marxar en sentir les paraules de Torrent, ha dit en declaracions a TV3 que el president del Parlament “va insultar els jutges a la seva cara”. Segons ell, el que va molestar als jutges no va ser només la referència als “presos polítics”, sinó “parlar de delictes que no s’han comès”, fet que es va interpretar com una acusació de “prevaricació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.