Política

procés sobiranista

L’ANC defensa que la mobilització de l’11 de març és per “avançar en la República”

El vicepresident de l’entitat, Agustí Alcoberro, admet que la convocatòria també té un sentit crític amb els partits però deixa clar que es farà hi hagi o no acord de govern

La manifestació serà a la tarda, perquè al matí hi ha la Marató de Barcelona

La mobilització convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a l’11 de març davant el parc de la Ciutadella es farà al marge de si les negociacions per formar un govern independentista ja estan encarrilades o continuen encallades.

En declaracions aquest matí a El matí de Catalunya Ràdio, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, ha reiterat la crida als partits perquè es posin d’acord per a la investidura i ha admès que la convocatòria té un sentit crític amb volen empènyer cap a aquest objectiu. No obstant això, ha precisat que la mobilització “té un sentit molt clar, que volem avançar en la república”. “Si es convoca i hi ha un govern encarrilat, millor, voldrà dir que estem començant una nova etapa”, ha apuntat. Alcoberro ha precisat que l’acció es farà a la tardà, ja que al matí hi ha la Marató de Barcelona.

En una entrevista posterior a Els matins de TV3, el líder accidental de l’entitat independentista ha destacat que el full de ruta que van aprovar ahir a l’assemblea general de l’ANC mostra que “continuem ferms amb el projecte republicà”. En aquest sentit, “la primera mesura de pressió és la mobilització de l’11 de març”. “En cas que ja hi hagués govern, toca sortir igualment per demanar avenços”, ha insistit. “A les eleccions s’hi havia d’anar per restablir l’statu quo anterior al 155. Ara s’han d’implementar els resultats”, ha reclamat.

D’altra banda, Alcoberro ha defensat les protestes d’aquest diumenge contra la presència de Felip VI a Barcelona: “Davant de l’escenari de repressió que vivim, és normal que la gent no tingui ganes de rebre el rei”.

Pel que fa al procés per renovar la cúpula de l’Assemblea, ha avançat que el 24 de març es reunirà el Secretariat Nacional per triar el nom del nou president i vicepresident de l’Assemblea. Pel que fa als possibles substituts de Jordi Sànchez i d’ell mateix, Alcoberro, ha dit que no li pertoca dir-ne cap i creu que és “prematur” parlar-ne, ja que, ha recordat, el termini per presentar candidatures per renovar els 77 membres del secretariat que ha de triar la nova direcció encara està obert.

Finalment, ha explicat que a la caixa de solidaritat tenen prous diners per fer front a “necessitats immediates”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona