Política

parlament

investidura

El PSC creu que la proposta de JxCAT és un premi “ben petit” per a Puigdemont

Granados creu que seria un “error polític” proposar un candidat com Sánchez perquè “no podria exercir amb plenitud”

La portaveu parlamentària del PSC-Units, Eva Granados, ha anunciat que el seu grup parlamentari votarà a favor de totes les propostes de resolució a excepció de la de JxCAT, que proposa el reconeixement de Carles Puigdemont. En tot cas, ha considerat que la proposta és un “premi ben petit i ben pobre” per a Puigdemont i ha explicat que no han presentat reconsideració de la seva admissió a tràmit perquè “no deixa de ser una mera declaració i no fa cap tipus de legitimació de Puigdemont, a banda de “no compartir” la diagnosi de la situació política que fa. D’altra banda, ha valorat que seria un “error polític” nomenar candidat a la investidura una persona que no pugui “exercir amb plenitud les funcions” que se li encomanarien en ser investit, com ha valorat que passaria en el cas del número dos de JxCAT, Jordi Sánchez.

Els socialistes han criticat que els grups amb majoria parlamentària que estan negociant el Govern no hagin explicar “què volen fer amb Catalunya” i les polítiques públiques que volen tirar endavant. “Sembla que sigui més important qui ha de dirigir TV3 que el president de la Generalitat”, ha declarat.

Pel que fa a la seva proposta de resolució de cara al ple del proper dijous, Granados ha defensat que el que volen és que aquesta sigui l’”acte equivalent” al que feien referència els lletrats en el seu informe per donar per iniciat el compte enrere de la investidura. Així, ha esperat que prosperi i que els terminis es donin per iniciats. La diputada ha valorat que ni el president del Parlament, Roger Torrent, ni la majoria independentista “no estan per posar en marxa el rellotge” i ha mostrat la seva sorpresa que Cs no hagi presentat un text en la mateixa direcció que els socialistes. “Semblaria que tampoc volen que es posi en marxa el còmput temporal dels dos mesos”, ha manifestat.

Sobre la polèmica per la no assistència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de Torrent al besamans a Felip VI el passat diumenge amb motiu del sopar de gala del Mobile World Congress (MWC), Granados ha fet una “crida a la responsabilitat” per tenir una actitud “constructiva i respecte institucional”.

Per últim, Granados ha assegurat que el posicionament expressat pel PSC a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) en votar a favor d’una moció per l’acostament i excarceració dels dirigents independentistes presos coincideix amb el que ja havia expressat el primer secretari del partit, Miquel Iceta. “Hem dit des del primer moment que considerem desproporcionada l’acusació de rebel·lió i la presó provisional, ho diem des del respecte estricte a les decisions judicials”, ha declarat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona