Política

Entrevista a Carles Puigdemont

Aquest divendres A LES 19.00 hores AL PUNT AVUI TV i A elpuntavui.cat (reemissió a les 21.00 hores)

“No seria cap tragèdia la repetició de les eleccions”

El president de la Generalitat afirma des de Waterloo que treballa perquè no calgui convocar nous comicis

Adverteix que si dilluns el jutge Llarena no deixa sortir Jordi Sánchez prevaricarà

La repetició de les eleccions a Catalunya no és una prioritat i no la desitja ningú però tampoc seria cap tragèdia. Amb aquesta claredat s’expressa el president Carles Puigdemont en una entrevista en exclusiva concedida al Punt Avui a la seva residència de Waterloo. L’entrevista es publicarà aquest divendres, 9 de març, a l’edició en paper del diari i s’emetrà a partir de les 19.00 hores al Punt Avui TV i també en aquesta edició digital. Aquests són alguns dels talls de l’entrevista.

Què s’ha cregut Llarena!

En relació amb el jutge Llarena, el president Puigdemont considera que un magistrat no pot decidir qui ha de ser elegit com a president de la Generalitat, sinó que això ho ha de fer el Parlament de Catalunya. També recorda que així ho han decidit els catalans i ho estableix la mateixa Constitució. “Què s’ha cregut!”,exclama Puigdemont .

Irresponsabilitat

No és cap tragèdia que hi hagi eleccions, afirma el president, que afegeix que aquesta no és la prioritat i que no ho desitja ningú. Alhora, però, recorda que si finalment cal convocar nous comicis no serà cap drama perquè és el que la llei preveu. Si això passés, recorda, seria perquè l’Estat espanyol no ha acceptat el resultat del 21 de desembre. Aquesta, subratlla, és l’ enorme irresponsabilitat del govern espanyol.

Santi Vila

Pel que fa a l’ex conseller Santi Vila, Puigdemont creu que només coneix una part de la història. “És lògic perquè no estava en el nucli dur de les decisions govern”, diu. Tot seguit qüestiona “l’oportunisme de les valoracions que es fan en calent d’un procés històric que demana precisament distància temporal i emocional, més moderació”. Reconeix certa decepció personal amb Vila però assegura que l’amistat està damunt de les discrepàncies i troba injust que se li pengi una llufa més grossa “que d’altres que han fet declaracions més contradictòries ”

Negociació

Pel que fa a la possibilitat d’establir una via de negociació amb l’Estat espanyol, és contundent: és condició imprescindible que hi hagi un tercer convidat a la taula. “Algú que verifiqui el que parlem i com s’implementa .”

Monarquia

Sobre el paper de la monarquia es mostra igualment taxatiu perquè troba que “quan un cap d’estat negligeix la seva funció d’àrbitre i es posiciona en la dialèctica política nosaltres ho hem d’assenyalar”. En aquest sentit, afirma que amb el seu discurs, el rei va perdre Catalunya i dubta que mai més sigui benvingut .

Front judicial

El president està disposat a iniciar més accions judicials en defensa dels drets individuals i col·lectius. “L’actual onada de catalanofòbia, afirma, no té cap tipus de limitació i no la podem deixar passar. Som un poble que mereix respecte. Tenim dret al nostre honor i a la nostra imatge. Es un fet que s’estan produint delictes d’odi contra els catalans ”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona