Política

Setge al procés sobiranista

Pregunten per la implicació de Madrenas en l’1-O

La Fiscalia Superior de Catalunya demana a l’Ajuntament de Girona si l’alcaldessa va cedir locals públics i si va ordenar posar-los a disposició del referèndum

Mollerussa rep el mateix requeriment

La Fiscalia Superior de Catalunya va enviar un requeriment per saber la implicació en el referèndum de l’1 d’octubre de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. El requeriment a l’Ajuntament de Girona, que no anava dirigit a Madrenas, contenia dues preguntes concretes: si l’alcaldessa havia cedit instal·lacions o locals públics per a la celebració del referèndum i si havia ordenat posar a disposició aquests locals l’1 d’octubre. El consistori de Girona va rebre el requeriment de la fiscalia el 26 de febrer i tenia deu dies per contestar-lo. Els serveis jurídics són els encarregats de donar-hi resposta. El requeriment forma part de les diligències d’investigació penals incoades el 21 de setembre pel decret del fiscal superior de Catalunya per delictes de desobediència i prevaricació. Madrenas va anar a declarar el 20 de setembre a l’Audiència de Girona per haver signat un decret a favor del referèndum, quan aleshores no era diputada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Girona va reconèixer ahir que han rebut el requeriment, però per ara van refusar fer declaracions en aquest sentit.

Un acte administratiu

El mateix requeriment l’ha rebut l’Ajuntament de Mollerussa. Es va enviar al secretari municipal el 2 de febrer i la fiscalia preguntava si l’alcalde, Marc Solsona, havia cedit locals per celebrar el referèndum i si s’havia fet “un acte administratiu” amb aquesta finalitat. El secretari municipal ja va respondre el requeriment de la fiscalia. “Tot respost. Tal com vam dir el 19 de setembre quan vaig anar a declarar, jo entenc que votar no pot ser mai delicte, i vam intentar fer tots els possibles perquè la gent de Mollerussa pogués votar. Dins d’aquesta doctrina anem treballant el dia a dia. Entenem l’1-O com una cosa passada; ara convé treballar pel futur del país”, va assenyalar ahir l’alcalde a l’ACN.

És la primera comunicació del ministeri públic sobre l’1-O que rep l’Ajuntament de Mollerussa després que el seu alcalde anés a declarar el 19 de setembre a la Fiscalia Superior de Catalunya. “Som molt conscients del que va passar l’1 d’octubre a la ciutat”, va afirmar Solsona. I insistia: “Continuem en el dia a dia. A l’estratègia judicial de l’Estat espanyol contra la voluntat popular en tots els municipis del país l’1-O, intentem donar-hi la importància que té, sense maximitzar-la ni minimitzar-la.” Els requeriments formen part de la investigació als més de 700 alcaldes que van signar decrets a favor de la celebració de l’1-O. En el cas dels alcaldes que són diputats, els ha enviat el requeriment la Fiscalia Superior de Catalunya perquè són aforats.

LA FRASE

Som molt conscients del que va passar el dia 1 d’octubre a la ciutat
Marc Solsona
alcalde de mollerussa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona