Política

Setge al procés sobiranista

L’alcalde de Celrà denuncia el robatori de “material groc”

També posa en coneixement dels Mossos l’aparició de pintades i adhesius espanyolistes al municipi

L’alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va presentar ahir una denúncia als Mossos d’Esquadra pel “robatori” la nit de diumenge a dilluns de “material groc” per reivindicar la llibertat dels presos polítics de diversos espais públics del municipi i també per les pintades que es van fer i els adhesius que es van enganxar de caire espanyolista. Segons explica Cornellà, aquests fets van ser fets per un grup de gent que anava “en quatre o cinc cotxes vinguts de fora” i van poder anotar la matrícula d’un, cosa que s’ha incorporat també a la denúncia. Hi han adjuntat, a més, captures de les imatges i missatges que van difondre els autors dels fets a les xarxes socials.

L’alcalde detalla que van “robar” llaços, pancartes i altres decoracions de color groc de diverses zones del municipi, i explica que tot i que es tracta de material d’“una campanya d’entitats del poble” l’Ajuntament hi dona suport. Com que era en espais públics el consistori ho considera un robatori i per això ho ha denunciat. A més, van causar “danys que cal reparar” quan van fer pintades com ara “Celrà es España” i “Cataluña es España” en cases particulars i van enganxar adhesius de caire espanyolista en espais municipals.

Segon cop

Cornellà destaca que és el segon cop que es produeixen fets d’aquestes característiques en el municipi. La primera vegada va ser a finals de gener i va afectar només els símbols grocs de la rotonda d’entrada al poble. Ara, però, ha estat en diversos espais i Cornellà ha decidit denunciar-ho perquè “sinó sembla que són impunes mentre els nostres veïns són denunciats per delictes d’odi”.

LA FRASE

He denunciat el robatori de material groc a diverses places i pintades i adhesius espanyolistes
Dani Cornellà
alcalde de celrà

LA DATA

12.03.18
És el dia
que a la matinada un grup de persones va treure els llaços grocs i va fer pintades espanyolistes.

“Amenaces” a les xarxes socials

Cornellà va denunciar dilluns mateix a les xarxes socials els fets citant, a més, algunes de les piulades dels autors, que es vantaven de l’acció a les xarxes socials. Arran d’això es va establir un intercanvi de piulades i Cornellà va denunciar ahir també als Mossos d’Esquadra les “amenaces” i els “insults” que havia rebut en aquesta xarxa social. L’alcalde de Celrà destaca el fet que sigui en comptes anònims de Twitter on “es publica el robatori i s’amenaça i s’insulta”. “Sempre amagant-se, amb perfils falsos de Twitter, no estem obligats a aguantar-ho”, assenyala.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia