Política

procés sobiranista

Josep Maria Cervera, nou president de l’AMI

L’alcalde de Port de la Selva referma la voluntat de treballar per “fer efectiva la república”

L’entitat municipalista aprova la ’Declaració de Tàrrega’, on manifesta ple suport i reconeixement a les institucions i representants triats “democràticament pel poble de Catalunya”

Josep Maria Cervera, ha estat escollit aquest dimarts nou president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) en substitució de Neus Lloveras per una àmplia majoria dels integrats d’aquesta associació municipalista. L’alcalde del Port de la Selva (Alt Empordà) ha manifestat la voluntat de “continuar treballant amb unitat i generositat per fer efectiva la república catalana”. L’AMI ha aprovat la Declaració de Tàrrega, on posa de manifest, entre d’altres, el reconeixement a les institucions catalanes (Parlament i Govern) i als seus representants escollits democràticament pel poble de Catalunya.

Una vegada ha estat escollit ha ofert un discurs a l’assemblea de l’AMI on ha lamentat la “greu anormalitat política” que viu el poble català i els seus representants polítics, alguns dels quals estan tancats a la presó i altres han hagut de marxar a “l’exili”.

És per això, que ha apostat per continuar explicant al món el que està passant a Catalunya. Segons Cervera, hi ha moments que sembla que s’hagi retrocedit, “no 40 anys sinó 300, quan ens van imposar el Decret de Nova Planta”. En aquest sentit, ha lamentat que l’Estat vol “sotmetre i atacar la cultura catalana” al mateix temps que “maltracta les institucions”.

En aquest sentit, ha alertat que l’Estat espanyol “és capaç de tot”, des de les instàncies més altes “fins a les clavegueres”, el Tribunal Constitucional (TC) i la judicatura.

Ha assegurat, però, que això no el fa renunciar al “coratge necessari per vèncer les incerteses i allunyar la por com van fer milers de persones l’1-O”.

El nou líder de l’AMI s’ha reafirmat en la voluntat de continuar treballant per fer efectiva la República catalana. I també per eixamplar, des del municipalisme, la base social de l’independentisme amb l’objectiu de construir una majoria social cada dia més gran més sòlida i més transversal.

Participació de Puigdemont

El 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha intervingut a la clausura de l’assemblea de l’AMI a través d’un vídeo enregistrat aquest dijous al matí mateix a Bèlgica. Hha agraït als alcaldes la Declaració que han aprovat on es dóna suport al “govern legítim” i els representants polítics escollits democràticament pel poble català.

El president ha subratllat que malgrat la situació actual “el país ha de continuar dempeus” i mantenir la seva lluita per la dignitat i el seu dret reconegut internacionalment a decidir el seu futur. Tot plegat, fent-ho amb participació, estant al costat de la gent, i amb les votacions com a “úniques armes”.

La nova comissió executiva de l’AMI

A banda de triar el successor de Lloveras, l’assemblea de l’AMI ha escollit aquest dijous la nova comissió executiva, formada per l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, com a vicepresidenta primera; l’alcalde d’Argentona, Eudald Calvo, com a vicepresident segon; l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, com a vicepresident; l’alcaldessa de Vilanova de l’Aguda, com a vicepresidenta; l’alcaldessa de Begues, com a vicepresidenta; l’alcalde de Sallent i president de l’ACM, David Saldoni, com a vicepresident; l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, com a vicepresident; l’alcalde d’Arenys de Munt, Joan Rabasseda, com a secretari, i l’alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, com a tresorera.

Declaració de Tàrrega

L’assemblea de l’AMI ha aprovat la Declaració de Tàrrega, que rebutja el 155 i la “imposició unilateral’’ del govern espanyol sobre la voluntat del poble de Catalunya expressada tant en les eleccions del 27-S com les del 21-D.

El text insisteix en la línia del diàleg i l’entesa i denuncia i rebutja la imposició i la força. El document condemna la “catalanofòbia” i demana que s’acabin les “amenaces, manipulació, mentides, postveritat i tota altra acció que contribueixi a criminalitzar el fet català”. I critica que es mantingui a la presó a Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart i dona suport a les seves famílies. També diposita confiança en el Tribunal Europeu de Drets Humans per tal que posi “celeritat” a la causa independentista i mostra compromís en la defensa jurídica dels electes locals perseguits per la justícia per l’1-O. Finalment, es ratifica el compromís a desenvolupar i amplificar el “legat de l’1-O” així com els resultats del 21-D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia