Política

POLÍTICA

Unes 7.000 persones responen a la crida de SCC

L’entitat eleva a 200.000 l’assistència a la manifestació unionista d’aquest diumenge a Barcelona

L’exprimer ministre francès Manuel Valls reivindica una Catalunya espanyola i europea

Unes 7.000 persones (segons la Guàrdia Urbana) han participat aquest diumenge al migdia a la manifestació convocada per Societat Civil Catalana (SCC) a Barcelona. El president de l’entitat unionista, José Rosiñol, ha elevat l’assistència a 200.000 manifestants.

La mobilització, que ha tingut com a lema Ara més que mai, seny, ha volgut denunciar la situació de bloqueig que de la política catalana i exigir que es formi ja “un govern de tots que respecti la llei a Catalunya”.

La marxa ha començat al migdia a l’avinguda Marquès de l’Argentera i ha fet un curt recorregut d’uns 250 metres, fins a l’estació de França, amb l’escenari a tocar del Parc de la Ciutadella, el mateix lloc on va acabar la manifestació unionista del 8 d’octubre de 2017.

S’hi han vist moltes banderes espanyoles, catalanes i europees, així com de l’anomenada Tabarnia; pancartes amb missatges com Estem farts o Som Catalunya, somos España, i cartells de suport a la Guàrdia Civil i la Policía Nacional espanyola. Com en anteriors concentracions unionistes, s’han escoltat consignes contra l’independentisme com “Puigdemont a presó” o “Cataluña és España”.

A la convocatòria han anat dirigents del PP com Xavier García Albiol, Andrea Levy, la ministra Dolors Montserrat, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, o l’exministre José Manuel García-Margallo. També hi ha anat la plana major de Ciutadans, amb Albert Rivera i Juan Carlos Girauta, i dirigents del PSC com Miquel Iceta, Salvador Illa, Núria Marín i Carles Ruiz, així com l’exlíder del Partit Comunista d’Espanya (PCE) Paco Frutos. L’exprimer ministre socialista francès, Manuel Valls, ha estat en aquesta ocasió el convidat estrella de la marxa espanyolista.

En arribar davant l’escenari principal han arribat els parlaments. Un d’ells ha estat el del president de SCC, José Rosiñol, que ha afirmat que l’assistència ha l’acte ha estat de 200.000 persones, malgrat que la Guàrdia Urbana ha calculat que eren 7.000. “Representem a la majoria de catalans. Estem guanyant i guanyarem. Beneït el ’procés’ que ens ha despertat com a poble. Gràcies, independentisme, gràcies!”, ha asseverat Rosiñol.

També ha parlat l’actriu Rosa Maria Sardà, que ha desitjat “que els catalans ens tornem a entendre” i ha criticat la “divisió” provocada pels independentistes, als quals ha instat a formar govern “per a tots”. També ha carregat contra el govern espanyol, al qual ha acusat de tenir “la culpa” d’una part “molt important” de la situació a Catalunya. L’actriu ha demanat a la Moncloa “diàleg” i que “aprenguin a escoltar”. “Prou de jugar a veure qui la té més llarga”, ha demanat.

L’exfiscal anticorrupció Carlos Jiménez Villarejo, ha qualificat els polítics independentistes d’“antidemocràtics i tirànics” i els ha retret la seva “constant violació” de les lleis. Villarejo ha exhibit un dossier amb la sentència condemnatòria del cas Palau per titllar CDC de “delinqüent”.

Molt diferents i més contundents han estat les intervencions dels exdiputats del PP i Cs Juan Milián i Jordi Cañas. “Res d’això és simbòlic, el mal que han fet és ben real”, ha sentenciat Milián. “Els independentistes van apostar contra la democràcia i contra Espanya, i han perdut”, ha continuat l’exdiputat popular.

Cañas ha volgut posar de relleu com “els colpistes han fugit de la democràcia en maleters”. L’exdiputat de Ciutadans ha acusat el nacionalisme català d’abanderar “un discurs xenòfob i racista”. “I, a més, han mentit a la població per enfrontar-la i dividir-la”, ha reblat. Cañas, a més, ha contestat a les paraules de Rosa Maria Sardà: “No tots tenim la mateixa responsabilitat. Ells han estat els culpables”.

El discurs més ben articulat i aplaudit pels més de 7.000 assistents a l’acte de Societat Civil Catalana ha estat però el de l’exprimer ministre francès Manuel Valls, fet íntegrament en un excel·lent català. Valls ha recordat el seus orígens al barri d’Horta de Barcelona i ha reivindicat una vegada més una “Catalunya espanyola i europea”. “Catalunya no és una cultura tancada, racista ni separatista com propugnen els independentistes”, ha etzibat. Segons ell, “Espanya sense Catalunya no és Espanya. I Catalunya sense Espanya no és Catalunya”. “S’imagina algú la lliga espanyola sense el Barça?”, ha preguntat.

Per acabar els discursos, Rosiñol ha sentenciat: “Beneït el procés! Gràcies independentisme! Amb la vostra impaciència heu posat en marxa una onada de llibertat que transformarà Catalunya”. “Els catalans que volen la independència no arriben al 32%. Prou de repúbliques fake”, ha conclòs.

L’acte ha finalitzat amb El Cant de la Senyera, l’Himne de l’Alegria i l’himne d’Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat