Política

Puigdemont afirma que seria un “privilegi” que Suïssa fes de mediadora entre Catalunya i Espanya

El líder de JxCat lloa el país helvètic per la seva “experiència” amb la pau i els drets humans però admet que la mediació l’han d’acceptar les dues parts

El president assegura que les mocions de confiança li “agraden” i recorda que ell es va sotmetre a una

El líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha considerat aquest diumenge que seria un “privilegi” que Suïssa fes de mediadora internacional entre Catalunya i Espanya.

En una roda de premsa en el marc del Festival de Cinema i Fòrum de Drets Humans (FIFDH) que se celebra a Ginebra, el 130è president de la Generalitat ha lloat el país helvètic per la seva “experiència” amb la pau i els drets humans.

Puigdemont ha afirmat que calen mediadors internacionals “de bona fe” que posin el seu coneixement al servei d’un “diàleg” per intentar trobar solucions al conflicte entre Catalunya i Espanya: “Totes les possibilitats serien benvingudes i ben rebudes”, ha asseverat.

Ha apuntat, però, que la mediació l’han d’acceptar les dues parts. En aquest sentit, ha recordat que Catalunya ja va donar la benvinguda a ofertes de països que es mostrar disposats a assumir aquest paper durant la tardor passada, mentre que l’Estat sempre l’ha rebutjat.

Pel que fa a una possible nova moció de confiança, el cap de files de JxCat s’ha limitat a dir que no són cap “dramatisme” i que són una bona eina per saber si es continua comptant o no amb la majoria parlamentària que ha fet confiança a un programa de govern. Aquest matí JxCat ha explicat que ha ofert a la CUP una moció de confiança a mitja legislatura per intentar desencallar les negociacions per a la investidura. Puigdemont ha assegurat que les mocions de confiança li “agraden” i ha subratllat que ell ja se’n va sotmetre a una, ara fa un any i mig.

Encara sobre les negociacions d’investidura, ha deixat clar que cal tenir en compte la CUP i que no s’imagina cap acord que no passi pels tres partits independentistes de l’arc parlamentari. Finalment, ha reiterat que no s’ha plantejat renunciar al seu escó com a diputat.

En relació al debat d’aquesta nit a Ginebra, ha dit que li hauria “agradat molt” confrontar els arguments amb algun ministre espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona