Política

parlament

investidura

Eduard Pujol: “Ara mateix el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat continua essent Sànchez”

Si el jutge impedeix la seva sortida “anirem pas a pas i el primer que caldrà fer és parlar amb Jordi Sànchez”

El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha afirmat aquest dimarts a les potes del Tribunal Suprem que “ara mateix” el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat “continua essent Jordi Sànchez”, que té “tots els drets polítics per a ser investit”. Segons Pujol, en el cas que el jutge no permeti la seva investidura, “anirem pas a pas i el primer que caldrà fer és parlar amb Jordi Sànchez per decidir i plantejar que hem de fer i com ho hem de fer”.

“Fins a dia d’avui ningú ha demostrat que Sànchez no tingui els drets polítics per a ser investit president de la Generalitat, i per tant des de JxCat el que farem serà continuar apurant les possibilitats del que hem decidit que seria el nostre candidat a la presidència”, ha dit.

En tot cas, Pujol ha apuntat que tal com “ja vam explicar la setmana passada, seria absurd no avaluar tots els escenaris, però una cosa és avaluar tots els escenaris i l’altra posar noms sobre la taula”. “Hi ha escenaris diferents i podem caure en simplificacions que no responguin a la realitat, i per tant molta prudència”.

Pujol ha fet aquestes declaracions a les portes del Suprem on ha acudit, juntament a senadors i diputats d’ERC i PDeCAT i representants de l’ANC i del col·lectiu ‘Madrileños por el derecho a decidir’ en suport a les peticions de Jordi Sànchez i Joaquim Forn. “Venim a esperar una decisió favorable a la llibertat de Sànchez i Forn”, ha dit, malgrat que “l’Estat de dret fa mesos que ens té acostumats a una aplicació arbitrària i a la prevaricació dels jutges en molts moments”.

El diputat del PDeCAT al Congrés Feliu Guillaumes també ha afirmat que “no es pot parlar de plans B si no s’esgoten els plans A”. “El nostre candidat és el Jordi Sànchez i no estem parlant d’un candidat condemnat, sinó encausat, i de l’assistència a una sessió”, ha afirmat, i per tant “fer altres plantejaments no és correcte”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia