Política

diputacions

La Diputació rebutja abaixar la retribució als partits

Lluc Salellas (CUP) es queda sol en la defensa d’una moció que proposa una comissió de treball per reduir les despeses de funcionament dels grups polítics

La idoneïtat o no del gros de la despesa que la Diputació de Girona destina al funcionament de les formacions polítiques amb representació a l’organisme va ser un dels punts que va generar ahir més debat durant el ple. Solament el diputat Lluc Salellas (CUP) va votar a favor d’una moció presentada pel seu grup, en la qual proposava noves mesures de contenció. Salellas va considerar excessiu que l’atribució total que la Diputació designa als diferents partits per qüestions relacionades amb la seva activitat ascendeixi anualment a 252.000 euros, així com el fet que voregi el milió d’euros la despesa dels 25 llocs de treball dels càrrecs de confiança, com ara els assessors. Creu que no hi ha cap formació que dugui a terme a la Diputació una tasca “tan frenètica” per justificar aquest finançament i va afegir-hi que, durant els dos darrers anys, la CUP ha tornat 37.406 euros a les arques de la Diputació dels diners que li pertoquen com a partit.

La moció de la CUP contemplava la creació d’una comissió de treball que estigués integrada, almenys, per un representant de cadascuna de les formacions polítiques. El seu objectiu seria analitzar l’actual sistema de retribucions als grups, reduir les despeses en aquest àmbit i avaluar la necessitat de mantenir o bé de modificar el nombre total de personal eventual de confiança. Tan sols Salellas es va mostrar favorable a la moció, que va rebre 24 vots en contra de la resta de partits (PDeCAT, ERC, PSC i IdS). Els portaveus d’aquestes quatre formacions van destacar la feina dels assessors i la van qualificar de “necessària i imprescindible”. El diputat del PSC, Juli Fernández, va dir que està d’acord que s’obri la reflexió proposada per la CUP, si bé, fent un símil futbolístic, va argumentar que aquesta qüestió s’ha de debatre al principi del mandat i no quan s’està a la meitat del partit. El portaveu del PDeCAT, Albert Piñeira, també va indicar que a la Diputació hi ha òrgans de control de les assignacions als grups, que el 2015 es van aplicar canvis substancials per afavorir la contenció i que l’estructura de l’àrea de presidència és més petita que mai.

“Endeutament zero de la institució”

El ple va ser presidit pel vicepresident Miquel Noguer, que va destacar que s’ha aconseguit un endeutament zero de la institució. En la sessió es va aprovar la massa salarial del personal laboral de l’ens i dels seus organismes dependents per aquest any, que és de 18,5 milions d’euros. S’hi va abstenir la CUP, que també ho va fer en l’aprovació del pressupost per al 2018 del Consorci d’Arts Escèniques Salt-Girona, per un import de 326.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia