Política

Síndic de greuges

judicialització del procés

El Síndic de Greuges alerta: si Sànchez renuncia per “intimidació” podria ser nul

Rafael Ribó sosté que “un jutge no és ningú per decidir qui és o no el candidat” quan hi ha hagut milions de persones que van votar el 21-D

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, considera que la renúncia a l’escó per part de Jordi Sànchez –en cas d’acabar-se materialitzant- podria ser considerada nul·la si es demostrés, tal i com preveu el Codi Civil espanyol, que és un acte fruit de la “intimidació” per poder obtenir la seva llibertat. El Síndic defensa que Sànchez “és lliure” de prendre aquesta decisió però deixa clar que “un jutge no és ningú per decidir qui és el candidat quan hi ha hagut milions de persones que convocades a les eleccions del 21-D han anat a votar i se’ls ha de respectar el seu dret a elecció i participació, i després a aquells que han rebut l’encàrrec al ser elegides per aquests votants”. Ribó ha manifestat “respecte absolut” a les decisions del poder judicial però ha assenyalat que, “en la mesura que puguin afectar drets fonamentals, les analitzem”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia