Política

Millo defensa les càrregues a la delegació del govern espanyol

El delegat del govern a Catalunya sent “tristor” per la presó de Turull, Rull, Romeva, Bassa i Forcadell però recorda que van decidir “trencar amb la legalitat”

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha defensat les càrregues policials contra els manifestants que anit volien apropar-se a la seu de la delegació en protesta pels empresonaments de Turull, Rull, Bassa, Romeva i Forcadell. “Els Mossos van actuar amb els principis de professionalitat, rigor, proporcionalitat i gradualitat. És un comportament que els honora i que garanteix el respecte a l’ordre i la legalitat vigent”, ha assenyalat Millo als micròfons del programa El Suplement de Catalunya Ràdio.

“Una part majoritària de la manifestació era pacífica però sempre hi ha alguns grups minoritaris amb comportaments no tant pacífics. Alguns d’ells van intentar assaltar la delegació del govern i va obligar els Mossos a actuar i restaurar la normalitat”, ha continuat el delegat del govern espanyol. Paral·lelament, Millo ha manifestat “tristor” per la presó de Turull, Rull, Romeva, Forcadell i Bassa però ha recordat que van decidir “trencar amb la legalitat vigent”.

“Quan veus aquestes imatges no agraden i la sensació de tristor és evident”, ha reflexionat en veu alta el delegat del govern espanyol, sobre la presència dels cinc dirigents independentistes al Suprem. “Dit això, cal assenyalar que van decidir per voluntat pròpia trencar amb les lleis i la legalitat democràtica. I sabien perfectament les conseqüències que podia comportar això”, ha puntualitzat Millo.

“Ningú i cap d’ells pot al·legar que no sabia que això podria passar”, ha afegit el delegat del govern espanyol, que ha lamentat no obstant el “trasbals” de la presó preventiva per als afectats i les seves famílies. Finalment, el delegat del govern espanyol a Catalunya ha tornat a demanar un Govern a Catalunya “com més aviat millor” i que assumeixi “les seves competències i les seves funcions d’acord amb l’Estatut i la Constitució”. “Cal restaurar la legalitat democràtica vigent”, ha comentat Millo a El Suplement.

“Per això, demano al president Torrent que proposi d’una vegada un candidat a la presidència que compleixi amb tots els requisits legals necessaris per afrontar el debat d’investidura”, ha recalcat el delegat del govern espanyol, que ha celebrat que ja s’hagi iniciat el compte enrere de dos mesos per escollir president català. “Necessitem un president de la Generalitat que es comprometi a respectar la llei i que restauri la interlocució necessària amb el govern espanyol”, ha conclòs Millo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP aposta per la simplificació administrativa

girona
política

Alejandro Fernández s’embolcalla en la “tolerància zero” d’Albiol

barcelona
política

Puigdemont crida a la màxima mobilització el 12-M per “aixecar Catalunya”

barcelona
política

Aragonès tira d’èpica recordant Macià, Companys, Irla i Tarradellas

barcelona
xina

Xi Jinping viatja a Europa per estrènyer relacions bilaterals

barcelona
argentina

Milei acusa Sánchez de posar en risc les dones i la unitat d’Espanya

barcelona
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona