Política

Puigdemont torna a la presó

El president ha comparegut davant d’una jutgessa de Neumünster i no davant del Tribunal de Schleswig-Holstein

Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre s’estudia l’extradició

El president de la Generalitat de Catalunya Carles Puigdemont seguirà detingut a Alemanya mentre la justícia d’aquest país estudia l’ordre de detenció i entrega cursada per Espanya, segons ha informat avui la Fiscalia

La portaveu del Tribunal Regional alemany diu que és probable que no hi hagi cap decisió sobre l’extradició de Puigdemont abans de Setmana Santa.

La declaració ha durat prop de tres hores.

Després ampliar el termini de 24 hores que estipula la llei alemanya per tenir retinguda una persona, Carles Puigdemont ha començat a declarar a les 15.30 hores en un jutjat d’instrucció a Neumünster mateix, al costat de la presó on ha passat la nit. Així doncs, s’ha evitat haver-lo de traslladar per carretera fins al Tribunal de Schleswig-Holstein, com s’havia dit en un principi.

La policia alemanya ha avançat que la compareixença de Puigdemont servirà en primer lloc per verificar la seva identitat. Després, el jutge ha d’iniciar els tràmits que han de determinar si el president queda en custòdia policial o queda en llibertat amb mesures cautelars. Disposa de 48 hores per decidir-ho.

Un cop transcorregut aquest termini, el següent pas serà traslladar la documentació a la fiscalia general alemanya, que haurà de proposar o no a l’Audiència Provincial la petició d’extradició arran de l’euroordre demanada per la justícia espanyola.

Les autoritats alemanyes van retenir ahir diumenge Carles Puigdemont trenta quilòmetres després de travessar la frontera amb Dinamarca, en compliment de l’euroordre dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que divendres el va processar per rebel·lió.

La determinació de Llarena perquè tant el president de la Generalitat com la resta d’exiliats siguin extradits per ser jutjats a l’Estat espanyol involucra ja Alemanya i el Regne Unit, i aviat s’hi afegiran Bèlgica i Suïssa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona