Política

POLÍTICA

Forcadell i Simó demanen al jutge Llarena que arxivi la causa contra elles

La defensa argumenta que van actuar sempre seguint el reglament del Parlament i emparades per la llibertat d’expressió

El Parlament debatrà dimecres les resolucions que reclamen garantir els “drets polítics” de Puigdemont, Turull i Sànchez

La defensa de Carme Forcadell i Anna Simó ha presentat un recurs de reforma davant el jutge del Suprem Pablo Llarena on li demana que arxivi la causa contra elles.

L’advocada recorre la interlocutòria de processament, on el jutge envia a judici a Forcadell pel delicte de rebel·lió i a Simó (que era primera secretària de la Mesa) per un delicte de desobediència. En l’escrit, s’argumenta que totes dues van actuar sempre complint el reglament de la cambra i emparades per la “llibertat d’expressió” i la “inviolabilitat parlamentària”.

En el cas de Forcadell, el recurs rebat els arguments del jutge per defensar que la presidenta del Parlament “no va actuar amb violència”, tal i com requereix el delicte de rebel·lió. A més, subratllen que la causa no s’hauria d’instruir al Suprem (perquè hi ha processats que no estan aforats) i que, en tot cas, s’hauria de donar trasllat al TSJC.

El jutge Llarena va processar Forcadell i Simó divendres, juntament amb 23 investigats més a la causa oberta al Tribunal Suprem. Als recursos, la defensa argumenta que tots els fets que s’investiguen van passar a Catalunya i que, per tant, el Suprem no és el tribunal competent per jutjar-los i demana a Llarena que derivi la causa al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

D’altra banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha fixat per aquest dimecres a les 10 hores un ple que debatrà diverses propostes de resolució, entre elles les dues de JxCAT, ERC i CUP que reclamen garantir els “drets polítics” de Carles Puigdemont, Jordi Turull i Jordi Sànchez. Les tres formacions han registrat aquest matí les dues propostes de resolució i han demanat que es debatessin en un ple urgent aquesta mateixa setmana.

Això ha provocat una nova reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus aquesta tarda, on s’ha fixat la data de la sessió plenària i s’han admès a tràmit aquests dues propostes de resolució i les que han presentat posteriorment, PSC, Cs i CatECP. A més, l’ordre del dia també inclou la presentació i debat d’un informe del Síndic de Greuges sobre l’1-O.

JxCat, ERC i la CUP han registrat conjuntament aquest dilluns les dues propostes que expliciten que entre els drets a garantir i ha d’haver el de “sotmetre a debat i votació plenària la seva candidatura per ser investit president de la Generalitat”. Una de les propostes reclama també la posada en llibertat immediata dels diputats i exdiputats que es troben en presó preventiva “privats de llibertat”.

La proposta de Cs vol que el ple voti que el Parlament “sol·licita que (Roger Torrent) dimiteixi del càrrec que ocupa”. La del PSC vol que la cambra rebutgi “qualsevol proposta unilateral i il·legal” i aposti per un projecte polític “col·lectiu” que enceti un procés de “reconciliació nacional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona