Política

Puigdemont deixa clar al PP, Cs i el PSOE que no renunciarà

L’ANC es manifesta avui a la Porta de Brandenburg de Berlín per una “solució política” i la llibertat del presos

El president Carles Puigdemont, empresonat a la població alemanya de Neumünster, va avisar ahir des del seu compte de Twitter el PP, Ciutadans i el PSOE que no pensa “claudicar” ni “renunciar” a la seva legitimitat com a president escollit per la majoria parlamentària a pesar d’haver estat destituït pel govern espanyol. Sense citar ningú en concret, Puigdemont va afirmar que no claudicarà, ni renunciarà, ni es retirarà “davant l’actuació il·legítima dels qui han perdut a les urnes”, amb referència al PP català, ni tampoc davant “l’arbitrarietat dels qui estan disposats a pagar el preu d’abandonar l’estat de dret i la justícia per la «unitat de la pàtria»”, en una referència a Ciutadans i, més clarament, al PSOE –cal recordar que va ser l’exvicepresident socialista Alfredo Pérez Rubalcaba qui va defensar públicament que l’Estat estava disposat a pagar el preu d’incomplir l’ordenament per impedir la investidura de Puigdemont després que el mateix Consell d’Estat s’havia negat a vetar-la.

D’altra banda, avui l’ANC de Berlín es manifesta al migdia davant de la Porta de Brandenburg per la llibertat de Puigdemont i la resta de dirigents catalans empresonats però també per demanar una “solució política” al conflicte. L’Assemblea fa una crida a participar-hi tant als ciutadans catalans residents a Alemanya com als alemanys “preocupats per la deriva autoritària d’Espanya i el paper que el seu país pugui jugar en una possible solució negociada”. L’ANC ha triat la Porta de Brandenburg, tancada entre 1961 i 1989, com a zona d’exclusió militar del mur de Berlín, per haver-se convertit en un dels escenaris principals de les manifestacions a la capital alemanya. Els diputats de JxCat Aurora Madaula i Quim Torra han confirmat la seva assistència.

Creus pels presos a les platges

Els CDR van omplir ahir amb 3.000 creus grogues les platges del Port de la Selva, Cadaqués i Argelers (Catalunya del Nord) per demanar la llibertat dels presos polítics, democràcia i justícia. En un comunicat, els CDR van explicar que es tractava d’una protesta per “la mort de les llibertats civils i dels drets polítics”. També van organitzar una manifestació al Vendrell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona