Política

Puigdemont rep visites, a l’espera de la resolució judicial sobre l’extradició

El vicepresident primer del Parlament i un exministre eslovè visiten el president a Neumünster

Tres jutges han de decidir en els pròxims dies si el mantenen o no a la presó mentre dura el procés

El president Carles Puigdemont ha rebut aquest dimecres la visita del vicepresident primer del Parlament de Catalunya, Josep Costa (JxCat), a la presó de Neumünster, mentre l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein (nord d’Alemanya) analitza la petició d’extradició a Espanya.

“És una visita de treball i també per mostrar el nostre suport a Puigdemont”, ha afirmat Costa abans d’entrar al centre penitenciari on està empresonat Puigdemont des del 25 de març, dia en què va ser detingut després d’entrar a Alemanya quan viatjava en cotxe des de Finlàndia amb destí Brussel·les.

Al llarg d’aquesta jornada s’espera, segons fonts de JxCat, la visita de l’eurodiputat i exministre d’Exteriors eslovè Ivo Vajgl, també per mostrar el seu suport a Puigdemont.

A Neumünster es troba també la dona de l’expresident català, Marcela Topor, que aquest dimarts al vespre va assistir a un sopar de suport a la família i amics de Puigdemont, organitzat per l’ANC Hamburg.

A l’espera de la resolució dels jutges de l’Audiència

L’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein ha iniciat l’anàlisi “en profunditat” de la petició d’extradició a Espanya que li va traslladar aquest dimarts la Fiscalia General del “Land”, fronterer amb Dinamarca i on va ser detingut Puigdemont.

“No podem comprometre’ns a concretar cap data. És una anàlisi meticulosa, que portarà uns quants dies”, ha apuntat a Efe la portaveu d’aquella Audiència, la jutgessa Frauke Holmer.

Segons ha explicat, en aquell procés de decisió hi ha dues fases, una primera en la qual haurà de decidir-se si es manté Puigdemont a la presó, com va demanar la Fiscalia, o es canvien les mesures cautelars, al que seguirà l’anàlisi pròpiament dita de la petició d’extradició.

La Fiscalia va demanar aquest dimarts la petició d’extradició a Espanya de l’expresident pels càrrecs de rebel·lió i de malversació de fons públics, a més de sol·licitar que segueixi a la presó per considerar que hi ha risc de fugida.

Les acusacions de malversació de fons públics i de corrupció per portar a terme el referèndum il·legal de l’1 d’octubre del 2017 es corresponen amb el de malversació “en el mateix sentit” en què està recollit en el codi penal alemany.

En el que respecta al de rebel·lió, l’Audiència ha d’analitzar si és equivalent al d’alta traïció que recull també la legislació alemanya, després que la Fiscalia assenyalés que hi ha una analogia entre tots dos i que no és exigible que coincideixin literalment.

Puigdemont va rebre ahir la visita d’un dels advocats alemanys que s’ha unit a la seva defensa, Sören Schomburg, equip que ha presentat ja una sol·licitud a l’Audiència Territorial perquè rebutgi el tràmit impulsat per la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans