Política

Els Mossos reforcen el control en edificis judicials i de l’Estat

Els Mossos d’Esquadra han augmentat des d’ahir la vigilància a les seus de partits polítics i d’edificis judicials i de l’Estat. El reforç de la seguretat en aquests espais respon a l’activació del pla operatiu Minerva, que pretén garantir la seguretat i l’ordre públic a Catalunya “en previsió dels diversos escenaris que es puguin produir” a partir d’aquest mes d’abril, segons van justificar fonts policials. El pla no té data de finalització i vol extremar les mesures de prevenció i reacció per assegurar el normal funcionament de l’activitat ordinària a Catalunya i la coordinació entre tots els serveis de Mossos.

En concret, el dispositiu inclou la protecció de les seus de l’administració de justícia, dels edificis de l’Estat i europeus, de les seus dels partits polítics, i dels actes, manifestacions i concentracions. El pla Minerva és semblant al que es va aplicar del 4 de setembre al 15 d’octubre de l’any passat, anomenat pla Àgora, com a reacció a l’amenaça terrorista i al referèndum de l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia