Política

opinió

L’agenda de Puigdemont

La decisió judicial alemanya ha col·locat Carles Puigdemont en el centre de la política catalana, espanyola i europea, malgrat que sovint fa la sensació que no té el vistiplau de tot l’independentisme, una part del qual considera que ara mateix suposa un problema més que una solució per formar un govern immediat. En espera que la pàgina del candidat a la presidència de la Generalitat, Jordi Sànchez, superi tots els tràmits d’una investidura més que difícil, que depèn judicialment del jutge, políticament de la CUP –que ha anunciat la seva abstenció– i de la renúncia del diputat Antoni Comín, que és probable que no pugui votar, tot plegat molt complicat. El pas següent per a la majoria de l’independentisme serà o Puigdemont o eleccions. És una fórmula que demana paciència, ja que hi ha temps per determinar una cosa o l’altra fins al 22 de maig –dia en què expira el termini dels dos mesos després de la primera investidura–. Paciència per a aquells que fa dies que demanen que hi hagi un govern de la Generalitat efectiu a la plaça de Sant Jaume.

Puigdemont està portant l’agenda política. Domina des de l’exterior i del matí al vespre l’agenda política. Mentre això passa, el govern espanyol té una gran debilitat política, fins i tot abans de l’afer Cifuentes, ja que al llarg de la legislatura espanyola el govern no ha aconseguit formar una majoria parlamentària estable.

De fet, no ha aconseguit el suport del Partit Nacionalista Basc per poder aprovar el pressupost, un fet que, si es mantenen les posicions, obligarà Rajoy a convocar eleccions generals en un moment en què les mirades estan en les eleccions municipals, autonòmiques i europees del maig de l’any vinent.

Queda clar que el govern de l’Estat farà pocs moviments per redreçar la situació, tot i que el moment actual pot fer que l’hagi de redreçar sense ganes...



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona