Política

ERC tria alcaldables per al 2019, a Tossa i Castelló d’Empúries

L’alcalde castelloní, Salvi Güell, repetirà com a candidat

L’advocat Gregori Martínez és ambiciós en l’estrena

Salvi Güell, l’actual alcalde de Castelló d’Empúries, repetirà com a alcaldable a les eleccions del 2019. La secció local d’Esquerra Republicana de Castelló ha elegit Güell per unanimitat com a candidat. En un comunicat, la secció local explica que “l’actual equip de govern, encapçalat per Salvi Güell i amb els canvis que es considerin oportuns, és qui està més preparat per continuar la feina que es duu a terme”. Per la seva banda, Güell explica que “aquest mandat s’ha fet curt i que per això volen continuar quatre anys més per acabar molts projectes que s’han engegat”. Esquerra va entrar en el govern de Castelló d’Empúries el mes de maig del 2016. La vinculació de Güell amb el consistori castelloní data de l’any 2003 i ha estat alcalde del municipi del 2007 al 2011 i del maig del 2016 fins ara. D’una altra banda, a Roses, on l’assemblea local d’ERC es reunirà el 21 d’abril per triar candidat, tot fa pensar que Joan Plana, portaveu actual dels republicans al consistori, també repetirà com a candidat.

Militant des del 2003

D’una altra banda, l’assemblea local d’ERC, que té una vintena de militants, va triar l’advocat Gregori Martínez com a candidat a les municipals del 2019 a Tossa. Militant republicà des del 2003, Martínez ha estat el representant de la regió de Girona a la sectorial de justícia i és advocat en exercici amb despatx professional a Girona. Durant el darrer mandat ha estat assessor de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, informa el partit.

Martínez es mostra ambiciós amb aquest nou objectiu. Martínez, a punt de fer 46 anys, afirma amb contundència que “ser l’alcalde del meu poble i servir els veïns i les veïnes de Tossa en el consistori, l’administració més propera, és la feina més estimulant del món”. Des del 1991 –recorda el candidat–, Tossa ha tingut sempre una alcaldessa: Maria Rosa Monrabà, Pilar Mundet, Teresa Moré, Imma Colom i, des del 2011, Gisela Saladich.

LA DATA

29.04.16
Salvi Güell
va accedir a l’alcaldia de Castelló després de passar el primer any de mandat a l’oposició.

La darrera cap de llista tossenca, expulsada

Martínez rellevarà Núria Serra a Tossa. Serra ha estat en l’equip de govern que encapçala Gisela Saladich (Tossa Unida) des del principi de mandat, però ERC la va expulsar el setembre del 2016 perquè va considerar que havia incomplert els estatuts de la formació. Serra va donar suport a la consulta sobre el port i el partit li havia demanat que s’abstingués. Martínez diu que no té cap relació amb Serra i que ara el partit comença una altra etapa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia