Política

Un diputat del PSC va visitar Junqueras a la presó

Carles Castillo va anar a Estremera l’1 de març i preveu també viatjar fins a Alcalá-Meco per veure Forcadell

És el primer representant socialista que fa aquest pas

El diputat del PSC al Parlament Carles Castillo va visitar a l’exvicepresident català Oriol Junqueras a la presó d’Estremera el passat 1 de març i preveu tornar a visitar-lo a ell i també a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell, empresonadaa Alcalá-Meco, a principi de maig.

Segons han avançat a Efe fonts coneixedores de la trobada, Junqueras va rebre l’1 de març la visita de Castillo, que va estar acompanyat d’un destacat exdirigent socialista ja desvinculat del partit des de fa anys.

Una visita de Castillo a Junqueras que, segons les esmentades fonts, va ser exclusivament a títol personal, però que en tot cas presa especial rellevància en tractar-se del primer càrrec socialista que acudeix a visitar a algun dels dirigents independentistes a la presó pel seu paper en el procés sobiranista.

De marcat perfil d’esquerres i catalanista, Carles Castillo (Tarragona, 1975) és diputat al Parlament des de la passada legislatura: es va estrenar com a cap de llista del PSC per Tarragona a les eleccions catalanes del 2015, mentre que en les recents eleccions del 21 de desembre del 2017 va ocupar el número dos de la llista del PSC-Units en aquesta demarcació, aconseguint sortir reelegit novament com a diputat.

Aquestes mateixes fonts han explicat que el motiu de la visita de Castillo tant a Junqueras com la pròxima que realitzarà a Forcadell es deuen a raons d’“humanitat”, així com també per la relació personal entre ells com diputats de partits d’esquerres en l’hemicicle català en la passada legislatura.

Després de veure’s amb Junqueras el mes passat, es preveu que el diputat del PSC i el líder d’ERC tornin a veure’s en Estremera a inicis de maig, però en aquesta ocasió Castillo aprofitarà el desplaçament a Madrid per acudir també al centre penitenciari Alcalá-Meco i visitar a Carme Forcadell, segons han remarcat les esmentades fonts.

Fins ara cap càrrec socialista, ni del PSC ni del PSOE, havia visitat als dirigents independentistes en presó preventiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

Arrenca la jornada electoral amb l’obertura de més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona

Quinze opcions i sense mascareta

Girona
POLÍTICA

El periple del vot exterior

Barcelona
POLÍTICA

El sufragi no és universal

BARCELONA
Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona