Política

La CUP avisa JxCat i ERC que qualsevol retrocés implica més repressió

Segons ha indicat Carles Riera en unes declaracions a TV3, la seva formació manté el seu suport a una hipotètica investidura del president Puigdemont sense necessitat de pactar prèviament el programa de Govern

El diputat de la CUP Carles Riera ha advertit avui a JxCat i ERC que “qualsevol retrocés” en l’objectiu d’implementar la república “implica més càrrega repressiva” per part d’un Estat, ha dit, “absolutament antidemocràtic i despòtic, sense separació de poders i que no respecta els drets bàsics”.

Segons ha indicat el diputat de la CUP en unes declaracions a TV3, la seva formació manté el seu suport a una hipotètica investidura del candidat de JxCat Carles Puigdemont sense necessitat de pactar prèviament el programa de Govern, ja que entén que, per si mateix, suposa “un acte de sobirania del nostre Parlament, tant si li agrada al Govern espanyol com si no”.

Després de reiterar que qualsevol altre candidat només obtindria el suport de la CUP si presenta un programa de Govern “amb polítiques clarament republicanes”, Riera ha reclamat “construir una nova institucionalitat republicana” que només és possible, ha admès, “des d’una dinàmica de desobediència i d’unilateralitat”.

Ha advertit, en aquest sentit, a les altres formacions independentistes que aposten per negociar bilateralment amb l’Estat, que “qualsevol pacte amb l’Estat no serveix per a res” i que “no té com a conseqüència lògica l’obertura d’una via de diàleg, perquè no tenim a l’altra banda un Estat democràtic”.

És més, ha afegit Riera, “qualsevol retrocés” que comporti un retorn a l’autonomisme “implica una major càrrega repressiva”, pel que “l’única sortida és tirar endavant i no cap enrere” i si no s’adopta la via unilateral “l’únic que ens espera és més repressió i una autonomia absolutament descafeïnada, intervinguda i diluïda”.

Sobre el fet que la CUP és de les formacions independentistes la que menys imputacions judicials pateix per no estar en el Govern ni a la Mesa del Parlament, Riera ha ofert de nou la possibilitat d’entrar en aquesta última, i d’”assumir la responsabilitat” d’entrar fins i tot en el nou Executiu català “si del que es tracta és de construir república”.

Riera ha indicat, sobre el fet que l’aposta de la CUP per investir Puigdemont comporti mantenir la situació de bloqueig i aquesta condueixi a unes eleccions, que aquestes últimes “en principi no són el nostre objectiu”, i sí que ho és implementar “l’estratègia de la desobediència” ja que entén que “és raonable i l ’única possible”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia