Política

Puig desafia Rajoy

El conseller de Cultura destituït pel 155 va participar ahir en l’acte de Sant Jordi a Brussel·les fent un discurs a la Delegació de la Generalitat

La Moncloa reacciona avisant que s’aplicaran mesures contra l’oficina

Trepitjant territori controlat per La Moncloa, el conseller de Cultura destituït pel 155, Lluís Puig, va donar la sorpresa en la Setmana Catalana a Brussel·les. Ahir va desafiar Mariano Rajoy quan va participar en l’acte de la Delegació de la Generalitat a Brussel·les per Sant Jordi. Just quan la representació catalana ha reobert les seves portes al públic des del control del govern espanyol de les institucions catalanes, el conseller de Cultura de Carles Puigdemont va fer un breu discurs d’inauguració al faristol oficial de la Delegació del Govern davant la Unió Europea.

Introduït per Roser Maresma, la directora del Casal Català a la capital belga, Puig va assegurar que “continuaran treballant” per la llibertat malgrat els “moments d’història forts, trepidants, apassionants” que “a ritme d’aquest rap porta joves a la presó”. “En el meu cas com un ciutadà lliure més davant de la justícia europea”, va afirmar en la celebració del 100è aniversari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo, en què també va participar l’escriptora Bel Zaballa. Va acabar la seva breu intervenció declarant que per a ell era “un plaer” ser ahir a la seu de la Generalitat a la capital europea. L’exdiputat de Junts per Catalunya va remarcar que intervenia a petició del Casal Català, que, amb la seva “llibertat d’associació cultural”, li havia demanat que ho fes. De fet, fonts de la delegació catalana també van insistir que el conseller destituït no hi va assistir convidat per ells i que “no tenien constància” que apareixeria en l’acte.

Tanmateix, el Ministeri d’Afers Estrangers espanyol no va trigar a reaccionar i va alertar que prendran mesures i que aquest fet tindrà conseqüències. De moment, no s’ha concretat en què consistiran però van insistir que es prendran “ràpidament”. Segons Madrid, l’oficina no havia comunicat al ministeri la celebració de l’acte, tot i que està sota control del ministeri des de principis de novembre i que s’havia publicitat als mitjans i a les xarxes socials.

Aquesta seu a l’exterior del govern català va ser l’única que va restar oberta després del tancament ordenat per La Moncloa amb l’aplicació del 155. Però des del novembre la seva activitat pública havia estat paralitzada i fins i tot el ministeri va ordenar tancar-la un dia per evitar l’entrada de Puigdemont. Si bé el primer acte d’inauguració de dimarts va estar marcat per la discreció, ahir l’aparició de Puig va ser més visible. Malgrat el perfil baix que han intentat mantenir, hi ha hagut alguns tímids detalls com ara una rosa groga al faristol o el color groc escollit per promocionar la programació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez avança a les 11 la compareixença per anunciar si continua al capdavant del govern o no

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona
infraestructures

Pistes independents: la clau

Barcelona