Política

L’alcalde de Ginebra, disposat a fer de mediador entre Catalunya i Espanya

Pagani proposa una plataforma per al diàleg i ho farà arribar a l’ambaixador espanyol

Torrent ha mantingut altres contactes que no ha volgut fer públics

“Suïssa, i Ginebra en particular, resta a disposició de les dues parts per intentar trobar un acord, perquè algun dia caldrà asseure’ns en una taula. És el més intel·ligent per trobar una solució”, afirmava ahir l’alcalde de Ginebra, Rémy Pagani, després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent.

El dirigent català va finalitzar ahir a la tarda el seu viatge oficial al país helvètic, on també s’ha reunit amb representants de l’Alt Comissionat pels Drets Humans de l’ONU amb l’objectiu de tractar la situació dels diputats catalans que es troben en presó preventiva i als quals es prohibeix assistir a les sessions plenàries de la cambra catalana tot i haver estat candidats a la presidència de la Generalitat. Torrent va aprofitar la trobada per explicar la situació política que viu Catalunya i el conflicte que manté amb l’Estat espanyol, així com la necessitat de trobar una solució basada en el diàleg i no en el Codi Penal. És per aquesta raó que Torrent va agrair ahir l’oferta de Pagani, ja que demostra que el cas català és “un repte per a tot Europa”. “Per això reclamem el monitoratge de la situació. En l’àmbit europeu s’han de defensar els principis que estan en risc a l’Estat espanyol. No és una qüestió interna catalana, és europea”, assegurava Torrent.

El president és del parer que ara cal treballar en l’oferta de Pagani per crear a la ciutat de Ginebra una “plataforma” perquè hi hagi “un veritable diàleg” entre Catalunya i Espanya. “Hi ha solució. Aquí, a Suïssa, hi ha per exemple quatre llengües, i vivim tots junts correctament. No sé per què Espanya no pot fer el mateix”, va comentar Pagani.

Notícies a l’ambaixador

Aquest és el missatge que l’alcalde de Ginebra té previst traslladar als representants de la diplomàcia espanyola, als quals, assegura, en més d’una ocasió ha fet pública la seva posició. A més, també va avançar que la setmana vinent es veurà amb l’ambaixador de l’Estat espanyol a Suïssa i s’ha compromès a “fer-li arribar” personalment “el mateix missatge per als representants del govern de Madrid”.

Tot i tractar-se d’un viatge oficial del president del Parlament, Torrent ha mantingut altres trobades que han estat discretes o fins i tot secretes. Fonts de la presidència responien així a la pregunta de si el dirigent català s’havia pogut reunir amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia